skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@fortadvocaten.nl
Berth BrouwerBerth Brouwer

Email Linkedin Linkedin Phone

Berth Brouwer

Partner

  • Expertise: Ondernemingsrecht, Ondernemingsrechtelijke Procespraktijk (Corporate & Commercial Litigation), Geschillenbeslechting, Collectieve Actie

Berth Brouwer is gespecialiseerd in het beslechten en voorkomen van geschillen binnen ondernemingen en samenwerkingsverbanden (corporate & commercial litigation). Te denken valt aan (dreigende) conflicten tussen aandeelhouders, bestuurders, certificaathouders of andere stakeholders, of aan de beëindiging van een samenwerking. Daarnaast adviseert en procedeert hij over personenvennootschappen, zoals maatschappen en CV’s, en commerciële contracten. Bovendien heeft hij ruime ervaring met het voeren van collectieve acties.

Berth heeft de opleiding Grotius Vennootschaps- en Ondernemingsrecht afgerond, is docent aan de VU en is lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Nederlandse Vereniging voor Procesrechtpublicaties. Verder publiceert hij regelmatig artikelen.

Track record

  • Advisering en begeleiding van vrijwel alle franchisenemers van Albert Heijn en hun vereniging. Albert Heijn is een supermarktformule, onderdeel van Ahold Delhaize en marktleider in Nederland met ook vestigingen in België en Duitsland. Tussen deze partijen is een geschil over de wijze waarop de jaarlijkse financiële afrekening zou moeten plaatsvinden.
  • Onder andere advocatenkantoren, accountants en medisch specialisten bijgestaan bij de beëindiging van hun samenwerking en de ontvlechting van ondernemingen alsmede financiële afrekeningen.
  • Bijstaan van een vooraanstaand vervoersbedrijf in hun geschillen met stakeholders binnen het bedrijf.
  • Begeleiding van het bestuur van 175 groothandels bij een overnamestrijd voor de Ondernemingskamer van Het Gerechtshof Amsterdam.
  • Bijstaan van een aandeelhouder in een internationaal kledingretailbedrijf in een geschil met haar mede-aandeelhouders.

Blogs van Berth Brouwer

Hoge Raad: Aansprakelijkheid Bestuurder Bij Eigen Onzorgvuldigheid Sneller Aangenomen

Hoge Raad: Aansprakelijkheid bestuurder bij eigen onzorgvuldigheid sneller aangenomen

Als een bestuurder van een rechtspersoon een op hemzelf rustende zorgvuldigheidsnorm schendt, kan hij persoonlijk…