skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@fortadvocaten.nl
Karianne BaumannKarianne Baumann

Email Linkedin Linkedin Email

Karianne Baumann

Advocaat

  • Expertise: Vastgoedrecht, Huurrecht, Franchiserecht

Karianne Baumann adviseert, onderhandelt en procedeert over de koop en verkoop van (commercieel) vastgoed en huur en verhuur van bedrijfsruimte. Daarnaast adviseert zij zowel franchisegevers als franchisenemers.

Karianne publiceert regelmatig artikelen.

Track record

  • Werkt op structurele basis mee aan de advisering van Blokker Holding, een non-food-retailconcern met ruim 2000 winkels in en buiten Nederland. De advisering ziet met name op huur-, algemene vastgoed en franchise gerelateerde kwesties. Naast een adviserende rol worden door FORT ook diverse gerechtelijke procedures gevoerd voor verschillende formules uit het concern van Blokker Holding, zoals voor Blokker en Marskramer.
  • Werkt mee aan de advisering en begeleiding van vrijwel alle franchisenemers van Albert Heijn en hun vereniging. Albert Heijn is een supermarktformule, onderdeel van Ahold Delhaize en marktleider in Nederland met ook vestigingen in België en Duitsland. Tussen deze partijen is een geschil over de wijze waarop de jaarlijkse financiële afrekening zou moeten plaatsvinden.

Blogs van Karianne Baumann

Verscherping Precontractuele Informatieplicht Franchisegever

Verscherping precontractuele informatieplicht franchisegever

De Hoge Raad heeft met het arrest van 24 februari 2017, ECLI:NL:HR:2017:311 (Street-One) de aansprakelijkheid…