Bijzonder Beheer Direct advies

Bent u door uw bank overgeplaatst naar Bijzonder Beheer? Wij kunnen helpen!

Bij Bijzonder Beheer door toegenomen kredietrisico

Wanneer volgens de bank sprake is van een ‘toegenomen kredietrisico’ wordt de kredietnemer overgeplaatst naar de afdeling Bijzonder Beheer van de bank.

Als ondernemer wilt u het liefst zo spoedig mogelijk terugkeren naar regulier beheer. De bank doet het voorkomen alsof dat ook haar doel is. Maar pas op! Het belang van de bank is niet gelijk aan uw belang.

De praktijk wijst dit maar al te vaak uit. Een goed begrip van de verwachtingen én deskundige begeleiding in deze fase is noodzakelijk om de continuïteit van uw bedrijf veilig te stellen.

Wij kunnen u helpen bij:

 • Terugkeer naar regulier beheer;
 • Herfinanciering;
 • Gedwongen verkoop;
 • Reorganisatie of heronderhandeling van het krediet;
 • Opzegging van het krediet;
 • Toepassing van rente-opslagen;
 • Borgtochten;
 • Begeleiding naar faillissement.

Effectieve aanpak Bijzonder Beheer

Over de praktijken van de afdeling Bijzonder Beheer van banken is veel te doen. De “ziekenboeg” van de bank krijgt veel kritiek vanwege de manier waarop dossiers in de beleving van ondernemers worden behandeld.

Veelal komt deze kritiek er op neer dat de ziekenboeg van de bank de patiënt alleen maar zieker maakt (of nog erger) dan hem er bovenop helpt.

Zit u bij Bijzonder Beheer en heeft u professionele bijstand nodig? 
Wacht dan niet langer en bel direct met Derk van Geel 020 – 664 51 11

OF

VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN

Aanhef (verplicht)
De heerMevrouw

Uw voorletters (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw bedrijf (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

problemen met Bijzonder Beheer

Informatie over Bijzonder Beheer

Ondernemers begrijpen vaak in eerste instantie niet wat van hen wordt verwacht en hoe zij hun eigen belangen moeten waarborgen. Toch is dit voor de onderneming een cruciale fase. Zonder een effectieve aanpak, bestaat een (grote) kans dat de onderneming verloren gaat. Het internet staat wat dat betreft vol met gruwelijke verhalen.

Hieronder vindt u relevante informatie over de werkwijze van de afdeling Bijzonder Beheer

Derk van Geel is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers die te maken hebben met de afdeling bijzonder beheer van banken. Op het moment dat je als ondernemer wordt overgeplaatst geldt een nieuwe werkelijkheid. Het perspectief van de bank is veranderd. Er zitten andere mensen aan tafel die voor veel ondernemers ondoorgrondelijk te werk gaan.

Derk heeft veel kennis en ervaring op dit gebied. Hij kent de werkwijze van de afdeling bijzonder beheer en is in staat ‘tussen de regels door te lezen’. Vooruit denken is bij dit soort trajecten van groot belang. Met de kennis die Derk in huis heeft, is hij daartoe in staat en is daarmee de perfecte adviseur voor de ondernemer en een geduchte tegenstander van banken.

Advies nodig?

Bel direct met Derk van Geel via 020 – 664 51 11

OF

VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN

Aanhef (verplicht)
De heerMevrouw

Uw voorletters (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw bedrijf (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

problemen met Bijzonder Beheer

Bijzonder beheer veel gemaakte fouten

Valkuilen voor ondernemers

Het valt op dat ondernemers steeds een aantal fouten maken wanneer zij bij Bijzonder Beheer terecht komen. Deze fouten kunnen schadelijk zijn voor hun positie. Let daarom goed op het volgende:

 1. Afspraken niet vastleggen – het komt helaas vaak voor dat ondernemers menen dat bepaalde afspraken met de bank zijn gemaakt en de bank dit later ontkent. Ondernemers vertrouwen op de mondelinge afspraak. Het is belangrijk alle afspraken vast te leggen.
 1. Geen eigen koers varen – veel ondernemers die voor het eerst met bijzonder beheer te maken krijgen, hebben de neiging om de bank vragend aan te kijken. ‘De bank heeft vaker met dit bijltje gehakt en weet vast wat voor mij het beste is’, is dan de gedachte. Pas daarmee op. Het belang van de bank is niet gelijk aan het belang van de ondernemer. De ondernemer dient proactief te zijn en zelf een goed plan te presenteren. Verlies van initiatief is erg gevaarlijk.
 1. Verrast worden door de bank – Het is een bekende techniek van medewerkers van bijzonder beheer om ondernemers te ‘overvallen’. Onaangekondigd wordt verzocht om nog iets te tekenen, ergens mee in te stemmen of een onderwerp te bespreken waarop zij niet zijn voorbereid. Werk daar niet aan mee en zorg voor een duidelijke agenda tijdens een bespreking. Zo worden verrassingen voorkomen. Lees ook: “Laat u niet verrassen door Bijzonder Beheer“.

problemen met Bijzonder Beheer

Bijzonder Beheer opzeggen kredietovereenkomst

Opzeggen kredietovereenkomst

De bank komt soms op het punt dat het krediet wordt opgezegd. Dat is niet altijd rechtmatig. Ondernemers kunnen hierdoor enorm in de problemen raken. Of het krediet mag worden opgezegd hangt van veel factoren af. Belangrijk is naar de kredietovereenkomst en de algemene bepalingen daarbij te kijken. Ook een goede analyse van de feiten

De Hoge Raad heeft in dit arrest uitgelegd op welke manier dit vraagstuk moet worden beoordeeld. Er zijn in de rechtspraak diverse gezichtspunten ontwikkeld die de uitleg van de Hoge Raad invullen. Hier treft u een lijstje aan met deze gezichtspunten.

 

 

 

Dreigt uw bank met kredietopzegging?Bijzonder Beheer kredietopzegging

Wacht dan niet langer

en bel direct met Derk van Geel

020 – 664 51 11

OF

VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN

Aanhef (verplicht)
De heerMevrouw

Uw voorletters (verplicht)

Uw achternaam (verplicht)

Uw bedrijf (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

problemen met Bijzonder Beheer

Bijzonder Beheer nieuws

Boerenbusiness – Steeds vaker melkveebedrijf onder Bijzonder Beheer

‘Wij signaleren een groeiende categorie van onze leden die onder bijzonder beheer komen te staan, zegt Harm Wiegersma, voorman van de NMV. Lees verder…

Follow the Money – De treurige werkelijkheid achter Rabo’s feelgood-film over Bijzonder Beheer

Rabobank maakte een feelgood filmpje waarin vijf ondernemers vertellen over hun ervaring met de ziekenboeg van de bank. ‘Een realistisch beeld’ noemt Rabo dat zelf. Lees verder…

NRC – “10 procent mkb kan leningen niet aflossen”

Ondernemers met bancair krediet beleefden een angstaanjagende afsluiting van Tweede Kerstdag, als zij na het kerstdiner inschakelden op NPO2. Lees verder…

BNR – NVB: “Beter Bijzonder Beheer is ereplicht voor ons”

De Nederlandse banken beloven dat ze hun Bijzonder Beheer willen verbeteren. Betere communicatie is één van de belangrijkse aspecten uit een tienpuntenplan van de banken voor beter Bijzonder Beheer. Lees verder…

Over Fort Advocaten

FORT is geen kantoor waar verschillende rechtsgebieden toevallig in één gebouw zitten.

Door intensief samen te werken en onze multidisciplinaire aanpak op het gebied van ondernemingsrecht, insolventierecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht en bestuursrecht leveren we meer dan de som der delen voor onze cliënten.

We doen niet onder in kwaliteit en expertise ten opzichte van de grote kantoren en zijn door onze lagere uurtarieven financieel een stuk aantrekkelijker.

Onze wortels liggen in de stad Amsterdam, daar komt onze branie vandaan. We prijzen ons echter gelukkig met de vele zaken die we buiten de stadsmuren, zowel nationaal als internationaal, voor cliënten oppakken. Altijd met daadkracht, vechtlust en deskundigheid.

Bij ons staat de cliënt op nummer één, u heeft een vast aanspreekpunt op partnerniveau, in gezamenlijkheid zoeken we naar doeltreffende oplossingen voor uw zaak en we zetten altijd net dat stapje extra.

Wat we zeggen maken we ook waar zo blijkt uit ons tevreden cliëntenbestand en de vele doorverwijzingen die wij hieruit en uit de branche ontvangen.

Bij FORT is uw zaak in goede handen en worden uw belangen optimaal behartigd.