Derk van Geel advocaat faillissementsrecht

Blog Faillissementsrecht

belangrijke signalen faillissement retailer

Derk van Geel advocaat faillissementsrecht

DERK VAN GEEL – PARTNER EN ADVOCAAT FAILLISSEMENTSRECHT

Op zakelijke tegenvallers moet adequaat gereageerd worden. Ik treed vaak op als curator in faillissementen en sta ondernemingen bij die direct en indirect met een faillissement te maken krijgen. Tevens ben ik lid van de curatorencomissie van de Rechtbank Amsterdam, een belangrijk adviesorgaan van de faillissementsrechters.

Dienstverlening en ervaring Derk van Geel

De afgelopen jaren heb ik ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van doorstarts en herstructureringen. Ik ben in  het bijzonder gespecialiseerd in bancaire en financiering gerelateerde insolventievraagstukken. Ook heb ik de Bijzonder Beheer Desk van Fort Advocaten opgericht.

Als advocaat ben ik met name bezig met:

 • Adviseren van directie en aandeelhouders bij een (dreigend) faillissement van de onderneming;
 • Adviseren over de reorganisatiemogelijkheden van een onderneming;
 • Het adviseren en begeleiden van een doorstart, binnen en buiten faillissement;
 • Herfinancieringen;
 • Begeleiding van ondernemingen bij Bijzonder Beheer, en;
 • Minnelijke sanering van schulden.

Derk van Geel advocaat faillissementsrecht

Track record Derk van Geel

Bootcamp Club

 

Advocaat van the Bootcamp Club

XS2theworld

Curator faillissement en doorstart XS2theworld

Als curator in het faillissement van XS2theworld heb ik het faillissement en de doorstart mogen begeleiden.

thermos

Curator faillissement Gay sauna Thermos

Als curator in het faillissement van de roemruchte homosauna Thermos heb ik een regeling weten te treffen waarmee alle schuldeisers kunnen worden betaald én de sauna mogelijk kan worden gered. Lees verder…

Academische achtergrond en werkervaring Derk van Geel

Academische achtergrond en werkervaring Derk van Geel

Derk van Geel is advocaat binnen de sectie faillissementsrecht. Derk is zijn carrière in 2006 begonnen als advocaat bij een gerenommeerd kantoor in Tilburg. Vanaf 2010 werkt Derk als advocaat bij FORT. 

Derk is breed opgeleid maar vooral gespecialiseerd in het faillissementsrecht. Zo treedt Derk vaak op als curator in faillissementen. Derk staat daarnaast vele bedrijven en particulieren bij die vaak ongevraagd met een faillissement te maken krijgen, of dit willen voorkomen.  Derk is aspirant lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en lid van de Vereniging voor Sport en Recht. Derk is ook lid van Turnaround Management Association

Derk heeft ruime ervaring met het begeleiden van een doorstart, (fiscale) bestuurdersaansprakelijkheid, problemen met debiteuren of crediteuren en reorganisaties, herfinanciering of sanering van schulden.

Derk is niet alleen een zeer goede jurist maar ook realistisch en een prettige, no-nonsense gesprekspartner. In Derk treft u geen oubollige raadsman maar een moderne efficiënte advocaat, anno nu.

publicaties

 • Artikel in Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimten, Huurvorderingen in faillissement anno 2013, TvHB 2013/4.
  Artikel over de raakvlakken tussen faillissementsrecht en huurrecht, zoals de vorderingen van de verhuurder, leegstandschade, ontruimingsperikelen en huurgaranties.
 • Artikel in Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimten, De positie van de onderhuurder in het faillissement van de onderverhuurder, TvHB 2015/6.
  Artikel over de problemen en mogelijkheden waarmee de onderhuurder te maken kan krijgen wanneer de hoofdhuurder die tevens onderverhuurder is, failliet gaat.
 • Annotatie in Jurisprudentie Ondernemingsrecht, JOR 2016, 19
  Annotatie bij een uitspraak van het gerechtshof Amsterdam over de persoonlijke aansprakelijkheid van de curator, in verband met problemen die zich voordeden bij een doorstart.
 • Annotatie in Jurisprudentie Ondernemingsrecht, JOR 2016, 78
  Annotatie bij een uitspraak van het gerechtshof Amsterdam over de persoonlijke aansprakelijkheid van de curator, in verband met een onverschuldigde betaling aan de faillissementsboedel.

Advocaat faillissementsrecht

Advocaat faillissementsrecht

Het faillissementsrecht bestaat uit veel verschillende facetten. Voor ondernemers is het lastig, zo niet ondoenlijk, om op de hoogte te blijven van alle regels en wetten die het faillissementsrecht beslaat. Faillissementsrecht is onderdeel van het zogenaamde privaatrecht en richt zich op ondernemingen met een winstoogmerk. Onze advocaten faillissementsrecht kunnen u bijstaan bij:

 • Aanpak faillissementsfraude
 • Bijzonder beheer
 • Doorstart van ondernemingen
 • Faillissementen

 • Herstructurering
 • Incasso
 • Prepack / Stille bewindvoering
 • Surséance van betaling

Derk van Geel advocaat faillissementsrecht

Derk van Geel is aangesloten bij Connected Attorney als Recommended Attorney Insolvency Nederland.

connected-attorney-recommended-attorney