FORT Advocaten en WeTransfer

Fort advocaten staat WeTransfer bij in investeringsronde

Terry Steffens heeft WeTransfer oprichter, grootaandeelhouder en CEO, Bas Beerens bijgestaan bij de totstandkoming van een investering door Highland Capital Partners Europe (HCPE). De investering is een boost voor de verdere groei van WeTransfer binnen de Europese en Amerikaanse markt. HCPE heeft een bedrag van $ 25 miljoen geïnvesteerd in ruil voor een minderheidsbelang in WeTransfer.

FORT Advocaten en WeTransfer

WeTransfer en HCPE

Met de investering haalt WeTransfer niet alleen kapitaal binnen om haar verdere groei te ondersteunen maar ook de expertise en ervaring van HCPE. Tony Zappalà en Irena Goldenberg, Partners bij HCPE, treden toe tot de raad van bestuur van WeTransfer. Met deze toetreding zal HCPE een actieve rol spelen in het adviseren van het bestuur van WeTransfer bij ondermeer het uitbouwen van het dienstenpakket en het aangaan van (internationale) partnerships.

Voor de komende jaren zal WeTransfer zich richten op het verder uitbouwen van haar positie als grootste en meest innovatieve file-transfer  onderneming in Europa en de VS. Het is de bedoeling dat er nieuwe producten worden gelanceerd en dat bestaande producten en diensten verdere verbeteringen doormaken.

FORT Advocaten en WeTransfer

WeTransfer (Nederlands) sinds 2009

Het begon allemaal bij het bedrijf OY Communications van Bas Beerens. Om koerierskosten te besparen ontwikkelde Bas een “file-transfertool” waarmee hij grote videobestanden sneller en gemakkelijk naar klanten kon versturen. Waarom? Omdat Bas zich eraan ergerde dat een dergelijke dienst niet bestond. Zo zette Bas samen met een vriend in 2009 de file-transfer website WeTransfer op. ‘Met WeTransfer hebben we het proces van bestanden uitwisselen zo toegankelijk en sexy mogelijk gemaakt.’, aldus Bas. Met de sexy dienst vonden zij een niche in de markt: het succes van WeTransfer ging in sneltreinvaart.

Meer informatie over WeTransfer en haar dienstverlening is terug te vinden op de WeTransfer website.