Franchise

franchise

franchise

JURIDISCH FRANCHISE ADVIES 

De advocaten van de Franchise praktijkgroep staan franchisegevers, franchisenemers, franchisenemersbelangenverenigingen en andere betrokkenen bij met betrekking tot alle aspecten die samenhangen met franchising.

In deze groep werken specialisten van alle disciplines van ons kantoor samen. Vanwege onze omvangrijke ondernemingsrecht, vastgoedrecht, arbeidsrecht, proces én franchise ervaring zijn wij bij uitstek toegerust om zowel franchisegevers als franchisenemers bij te staan. Onze aanpak is pragmatisch en doelgericht, zo nodig met inzet van stevige (rechts)middelen.

franchise

SPECIALISATIES FRANCHISE PRAKTIJKGROEP

Ondanks een lobby daarvoor is in de wet (nog) geen specifieke regelgeving opgenomen met betrekking tot franchiseovereenkomsten. Desondanks spelen in franchiserelaties verschillende wetten en regels een rol. Wij zijn daarin thuis en kennen ook de regels van het spel. Een greep uit de werkzaamheden die wij verrichten:

  • Het opstellen en/of adviseren over uw franchiseovereenkomst;
  • Advisering en onderhandeling bij de start van een franchiseformule;
  • Franchisegever en franchisenemer adviseren en begeleiden binnen bestaande franchiserelaties;
  • Adviseren en procederen in geschillen die uit een franchiserelatie voortkomen;
  • Koop, verkoop en huurtrajecten;
  • Overdracht, beëindiging en voortzetting van franchiseovereenkomsten;
  • Non-concurrentie- en geheimhoudingskwesties.

Wilt u meer te weten komen over onze franchise praktijk of wilt u graag weten wat onze advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Katinka Verdurmen of Berth Brouwer.

franchise

Kies uw franchise advocaat

Wanneer u op zoek bent naar een in franchising gespecialiseerde advocaat dan bent u bij Fort Advocaten aan het juiste adres. De advocaten van FORT hebben jarenlange ervaring opgedaan en zijn hierdoor in staat om u deskundig te adviseren. Onze advocaten zijn van nature nauw betrokken en denken graag met u mee.

Wilt u meer te weten komen over onze franchisepraktijk of wilt u graag weten wat onze advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

 

Katinka-Verdurmen

Katinka Verdurmen

Specialisaties: Inrichten franchiseorganisaties, Franchiseovereenkomst en Vastgoed- en Huurrecht.

Berth Brouwer Advocaat Ondernemingsrecht

Berth Brouwer

Specialisaties: Franchiseovereenkomst, Geschillen en Contracten.

Maaike Boomsma70bbD

Maaike Boomsma

Specialisaties: Franchise en vastgoed.

Advocaat vastgoed en huurrecht

Karianne Baumann

Specialisaties: Franchise en vastgoed.

 

franchise

Trackrecord

Domino's franchise advies

Geschil beslechten tussen franchisenemer en franchisegever
Vanzelfsprekend streeft elke (kandidaat)-franchisenemer naar een succesvolle en een goede verhouding met zijn of haar franchisegever. In deze Domino’s zaak was er tijdens de duur van de franchiseovereenkomst discussie ontstaan over nakoming van verplichtingen over en weer. Uiteindelijk is het geschil door tussenkomst van onze advocaten opgelost.

franchise

Wat is franchise

Bij franchise komen twee partijen, de franchisegever en de franchisenemer, overeen dat de franchisenemer tegen bepaalde voorwaarden het merk, de naam en het concept van de franchisegever mag gebruiken. Ook spreken de franchisegever en franchisenemer vaak af dat de franchisenemer het assortiment van de franchisegever moet voeren. Als tegenprestatie voor het gebruik van de naam, het concept en het assortiment betaald de franchisenemer de franchisegever een percentage van de omzet of een vaste vergoeding.

In Nederland zijn verschillende franchise formules actief. Te denken valt aan McDonalds franchise of Jumbo franchise. Veel franchise formules zijn aangesloten bij de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), de NFV is de is de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers in Nederland. Franchisenemers organiseren zich vaak per formule, bijvoorbeeld de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) waar ondernemers met een Albert Heijn franchise onderneming samenkomen.

franchise

Franchiserecht

In het franchiserecht komen verschillende rechtsgebieden zoals het algemene verbintenissenrecht, huurrecht, mededingingsrecht en zaken rondom intellectueel eigendom, samen. Daarom is het van groot belang dat de franchise advocaat die u in de hand neemt verstand heeft van deze specifieke rechtsgebieden. Bij FORT zijn deze disciplines gebundeld, elke franchise advocaat in onze praktijkgroep heeft zijn of haar eigen discipline en specifieke kennis en ervaring met franchising.