Frits Kemp

Blog Faillissementsrecht

Frits-Kemp

Frits Kemp

FRITS KEMP – PARTNER EN ADVOCAAT FAILLISSEMENTSRECHT

Op zakelijke tegenvallers moet adequaat gereageerd worden. Vaak wordt daarmee te lang gewacht. Ik help bedrijven, aandeelhouders, financiers en andere stakeholders bij ondernemingen die in problemen verkeren. Daarbij kan het gaan om een reorganisatie, herfinanciering, onderhandelingen of een aansprakelijkstelling.

Een probleem komt nooit alleen. Uit onderzoek blijkt dat 73% van de organisaties in de afgelopen twee jaar te maken heeft gehad met economische fraude. Ik ben gespecialiseerd in het bestrijden en aanpakken van fraude en beschik over een diepgaande praktijkervaring.

Dienstverlening en ervaring Frits Kemp

Fort heeft een van de grootste en beste insolventiesecties van Nederland en ondersteunt bedrijven en stakeholders die in financiële problemen verkeren. Wij hebben honderden zaken behandeld. Veel zaken zijn daarom voor ons herkenbaar en kan snel worden opgetreden, in complexere zaken is maatwerk vereist.

Als advocaat faillissementsrecht ben ik betrokken geweest bij talloze procedures en reorganisaties. Ik geniet het vertrouwen van de rechtbank en wordt regelmatig aangesteld als curator, bewindvoerder of onderzoeker.

Als docent leid ik voor verschillende instellingen juristen op in het insolventierecht.

Verder ben ik medeoprichter van de Initiatiefgroep 1Overheid, een organisatie die zich op politiek en operationeel niveau inzet voor creatieve bestrijdingsvormen van fraude.

Frits Kemp

Track record Frits Kemp

Frits Kemp en het faillissement van Mexx

Curator in het faillissement en de doorstart van Mexx

Het zal u niet zijn ontgaan: het faillissement van modeconcern Mexx. Frits Kemp van FORT is door de rechtbank aangesteld als curator in dit faillissement. Benieuwd naar de gang van zaken in het faillissement en de doorstart van Mexx. Lees verder…

Frits Kemp en het initiatief 1overheid 

De burgerwacht van nu

Frits Kemp is een initiatiefnemer van een burgerinitiatief ter voorkoming van fraude. Het burgerinitiatief bestaat uit een groep betrokken vrijwilligers, met een gevarieerde expertise uit onder meer de wetenschap, politie, advocatuur en overheid.  Zij noemen zich Initiatief 1 Overheid.Lees verder…

FK in FD

Iedereen heeft het gedaan behalve notaris Blijleven

Artikel in het Financieele Dagblad van 10 juni 2015. Fraude van Blijleven is volgens zijn curator, Frits Kemp van Fort Advocaten, ook gevolg van weeffout in notariaat. Afgeschermde derdenrekening is de Achilleshiel van het notariaat. Lees verder…

Academische achtergrond en werkervaring Frits Kemp

Academische achtergrond en werkervaring Frits Kemp

Frits studeerde in 1988 af aan de VU Amsterdam en was sindsdien werkzaam als advocaat faillissementsrecht. In 2001 richtte hij samen met drie medepartners FORT op.

Na zijn studie heeft Frits nog de postacademische specialisatieopleidingen Insolventierecht (INSOLAD) en Financiële Economie aan de Grotius Academie gevolgd. Frits is lid van een tweetal verenigingen op insolventierecht gebied; de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) en diens internationale tak INSOL.

Naast zijn werk bij FORT Advocaten is Frits spreker op vele seminars en hij geeft regelmatig cursussen en trainingen. Hiernaast publiceert hij regelmatig over onderwerpen die het faillissementsrecht aangaan.

Advocaat faillissementsrecht

Advocaat faillissementsrecht

Het faillissementsrecht bestaat uit veel verschillende facetten. Voor ondernemers is het lastig, zo niet ondoenlijk, om op de hoogte te blijven van alle regels en wetten die het faillissementsrecht beslaat. Faillissementsrecht is onderdeel van het zogenaamde privaatrecht en richt zich op ondernemingen met een winstoogmerk. Onze advocaten faillissementsrecht kunnen u bijstaan bij:

  • Aanpak faillissementsfraude
  • Bijzonder beheer
  • Doorstart van ondernemingen
  • Faillissementen

  • Herstructurering
  • Incasso
  • Prepack / Stille bewindvoering
  • Surséance van betaling

Frits Kemp