skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@fortadvocaten.nl

Gay sauna Thermos gered en schuldeisers betaald

Amsterdam, 10 juli 2015 – De curator in het faillissement van de roemruchte homosauna Thermos heeft een regeling weten te treffen waarmee alle schuldeisers kunnen worden betaald én de sauna mogelijk kan worden gered.

Thermos april 2015 failliet

Op 21 april van dit jaar sprak de rechtbank het faillissement uit van Thermos Sauna. Destijds zagen zowel de curator als eigenaar Jan Kuipers mogelijkheden voor een doorstart. De afgelopen weken hebben curator Derk van Geel en eigenaar Jan Kuipers intensief samengewerkt om een regeling te treffen in het faillissement. Van Geel, curator bij Fort Advocaten: “Ik ben zeer tevreden over de uitkomst. In veruit de meeste faillissementen blijven schuldeisers met lege handen achter en is het maar de vraag of de onderneming kan blijven bestaan. Met de getroffen regeling kunnen alle schuldeisers worden betaald én blijft de bekendste sauna ter wereld waarschijnlijk bestaan. Beter dan dit hadden we het niet kunnen doen”.

Samenwerking als basis

Het gebouw waarin de sauna is gevestigd is eigendom van Kuipers. De sauna is vanwege de bijzondere voorzieningen gebonden aan de huidige locatie. Volgens de curator kon een regeling alleen getroffen worden wanneer Kuipers daaraan meewerkte. De curator en Kuipers hebben daarom de handen ineen geslagen om tot een oplossing te komen. Jan Kuipers, eigenaar sauna Thermos: “Het faillissement is voor het personeel en mij niet in de koude kleren gaan zitten. Het was heel intensief werken en in overleg met onze advocaat, Oscar Hammerstein, hebben wij een regeling met de curator kunnen treffen. De sauna zal niet meer door mij worden voortgezet. Wij zijn daarom in gesprek met een potentiële koper/huurder die de 50-jarige traditie van Thermos Sauna wil continueren. Onze clientèle vraagt hierom!


Over FORT

Fort Advocaten (FORT) is gevestigd aan het Amsterdamse Vondelpark. De advocaten van FORT procederen en adviseren cliënten op het gebied van het Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Faillissementsrecht, Huurrecht, Ondernemingsrecht en Vastgoedrecht. Door een intensieve samenwerking en een multidisciplinaire aanpak leveren we meer dan de som der delen voor onze cliënten. FORT Advocaten is een naamloze vennootschap. Het dagelijkse bestuur van FORT wordt momenteel gevormd door Terry Steffens en Pieter Twaalfhoven ondersteund door de kantoordirecteur Carolien Bonsma. Voor meer informatie: www.fortadvocaten.nl.