Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam

OVER FORT ADVOCATEN – MIDDELGROOT ADVOCATENKANTOOR AMSTERDAM

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam 

Fort Advocaten N.V. (“FORT”) is een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam gevestigd aan het Vondelpark. De advocaten van FORT procederen en adviseren cliënten op het gebied van het BestuursrechtFaillissementsrechtOndernemingsrecht en Vastgoedrecht. Fort Advocaten N.V. is een naamloze vennootschap. Het dagelijks bestuur van Fort Advocaten N.V. wordt momenteel gevormd door Terry Steffens en Pieter Twaalfhoven ondersteund door de kantoordirecteur, Carolien Bonsma.

Bij Fort Advocaten staat de mens centraal, vanuit daar gaan we voor het beste resultaat. Dit doen we door goed te luisteren en elke zaak op een no-nonsense manier aan te grijpen. Wij doen het nét even anders.

Onze medewerkers zijn breed geïnteresseerd en zorgen ervoor dat ze altijd op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen die van belang kunnen zijn voor uw zaak. Door het volgen van specialistische opleidingen én het verdiepen in uw branche sluit er altijd wel een van onze advocaten perfect aan op uw zaak.

We houden de lijnen graag kort. U – en eventueel uw bedrijf – heeft één contactpersoon die ook de eindverantwoordelijkheid voor uw zaak draagt. Zo weet u steeds waar u aan toe bent en wordt u gedurende het hele traject goed begeleid. Dit werkt plezierig én efficiënt.

FORT investeert graag in langdurige relaties met cliënten. Samen zoeken we naar doeltreffende oplossingen. Onze advocaten staan bekend om hun daadkracht, vechtlust en deskundigheid. Deze mentaliteit heeft ons inmiddels een sterke reputatie opgeleverd.

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam

Kernwaarden Fort Advocaten

FORT Advocaten Kernwaarden 

Bij Fort Advocaten werken we vanuit een aantal kernwaarden. We willen het verschil maken. Hoge kwaliteit leveren tegen scherpe tarieven. Lef tonen. Doeltreffend en betrokken te werk gaan. Dat is onze overtuiging.

Om écht succes te kunnen behalen moet je out-of-the-box durven denken. We zoeken de grenzen van het recht op om het optimale rendement uit uw zaak te kunnen halen: Nood breekt wet.

Een vergelijking die wij graag maken. Joost van den Vondel stond berucht om zijn vlijmscherpe pen. Wij houden ervan, net op het randje. In zijn poëzie kan hij meedogenloos uithalen en neemt hij geen blad voor de mond. Eén van de belangrijkste opiniemakers van zijn tijd.

 

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam

Het netwerk van Fort Advocaten

Het netwerk van Fort Advocaten 

Fort Advocaten is lid van het internationale netwerk Abacus Worldwide. Lokaal zijn wij lid en Founding partner van het MeerBusiness Amsterdam netwerk.

Over Fort Advocaten en Abacus Worldwide

Een internationaal netwerk van onafhankelijke accountants en advocaten gericht op kennisuitwisseling, het inzetten van lokale expertise en het delen van best practices. Door ons lidmaatschap hebben wij langdurige relaties weten op te bouwen met kantoren in verschillende jurisdicties. Zo zijn wij in staat om onze cliënten internationaal van dienst te zijn op het gebied van zowel juridische als accountancy kwesties. Lees meer…

 

Over Fort Advocaten en MeerBusiness Amsterdam

MeerBusiness is het actiefste Amsterdamse zakenplatform. Het doel van MeerBusiness Amsterdam is niet alleen het vergroten van het netwerk van de leden, maar ook het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dit complete programma is ‘de schijf van 5’: Inspireren, Verbinden, Ontwikkelen, Balans en Bijdragen. Lees meer…

Over Fort Advocaten en Abacus Worldwide Over Fort Advocaten en MeerBusiness Amsterdam

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam

Over Fort Advocaten en Corporate Social Responsibility

Over Fort Advocaten en Corporate Social Responsibility 

Bescheidenheid siert, maar natuurlijk probeert Fort Advocaten een bijdrage te leveren aan een beter Amsterdam en een betere wereld. Allereerst proberen wij bij FORT tot een bedrijfscultuur te komen, waar iedere medewerker zich prettig en veilig voelt en waar talent en enthousiasme op de juiste wijze wordt beloond.

Alle kleine beetjes helpen en ja, wij doneren met Kerst aan een goed doel, wij schenken fair trade koffie, bezuinigen op ons (vroeger immens) papierverbruik en we hebben een uitstootvriendelijke kantoorauto aangeschaft. Boven alles nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als advocaten bijzonder serieus. Een onafhankelijke advocaat is een onmisbaar fundament van de rechtstaat en biedt een waarborg tegen financieel onrecht, een partijdige overheid en gemakzuchtige rechtspraak. Die onafhankelijkheid wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd, reden waarom Fort Advocaten al jaren de vaste sponsor is van de Vale Gieren in Artis. Door een belangrijke maatschappelijke instelling als Artis te ondersteunen, associëren mensen ons ook met de dingen waar Artis voor staat, zoals natuurbehoud, cultuur en educatie.

Als Amsterdams kantoor draagt Fort Advocaten Artis een warm hart toe en heeft ervoor gekozen om van alle dieren de Europese Vale Gieren te sponsoren. En we kozen juist voor de vale gier omdat het arme dier, net zoals soms een advocaat, een wat luguber imago heeft.

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam

Geschiedenis Fort Advocaten

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam Geschiedenis 

Fort Advocaten is eind jaren zeventig opgericht en bestond toen onder de naam Steinz & Van der Veen, een full service Amsterdams advocatenkantoor met de nadruk op de mediapraktijk.

Steinz & Van der Veen legden de eerste steen voor het Fort Advocaten dat we nu kennen. Inmiddels zijn we jaren verder en is er veel veranderd. Door personele uitbreidingen werd het kantoortje aan ’t Singel te krap en verhuisde het kantoor naar de Prins Hendriklaan. Het kantoor groeide verder. Pieter Twaalfhoven deed als stagiair zijn intrede en Rob IJsendijk trad als medewerker toe, beiden in het jaar dat het Nieuw Burgerlijk Wetboek werd ingevoerd: 1992.

Na verloop van tijd bleek ook het pand aan de Prins Hendriklaan te klein. In 1993 werd het pand aan de Koningslaan 60 betrokken. Een prachtige locatie, waar men begon met alleen de huur van het linker gedeelte.

Datzelfde jaar vertrok Ton Steinz en kwam Frits Kemp in beeld. Al gauw bleek dat Rob, Pieter en Frits het bijzonder goed met elkaar konden vinden. Zij deelden de visie over de toekomst van het kantoor en de gewenste richting: ‘Specialisatie heeft de toekomst’. De maatschap Hulkenberg Van der Veen was een feit. Dit kantoor groeide snel uit tot een informeel, stimulerend, bruisend en succesvol advocatenkantoor met een brede praktijk, met de nadruk op ondernemingsrecht en vastgoedrecht.

Daarnaast bleef men ook cliënten adviseren op het gebied van arbeidsrecht, merkenrecht en intellectueel eigendomsrecht. Vele kleurrijke, bekende en minder bekende figuren vonden de weg naar de Koningslaan in Amsterdam. Het advocatenkantoor had aanvankelijk twee stagiaires in dienst, maar groeide in vier jaar tijd gestaag uit tot een kantoor van zo’n 20 advocaten.

De naam werd gewijzigd in Fort Advocaten, een acroniem. Het advocatenkantoor bleef groeien. In 2004 kwam Katinka Verdurmen als partner het voormalig mannenbastion versterken. Uit ‘eigen kweek’ trad in 2007 Terry Steffens toe en begin 2009 kwam Marco Meijer erbij. In 2010 werd de juridische structuur omgezet in een naamloze vennootschap en trad Berth Brouwer toe als aandeelhouder. In 2015 trad Jodit de Bruin toe als aandeelhouder.

Inmiddels is Fort Advocaten uitgegroeid tot een sterke organisatie van ongeveer 50 medewerkers.

Over Fort Advocaten Middelgroot Advocatenkantoor Amsterdam

Awards en Aanbevelingen

Fort Advocaten heeft in de afgelopen jaren verschillende keren erkenning gekregen voor haar werk. De onderstaande awards en aanbevelingen onderstrepen dit.

Recommended by Five Star Law – Insolvency the Netherlands 2016

Five Star Law - Insolvency Netherlands

Corporate INTL Bankruptcy Law Firm of the Year in the Netherlands

Global awards winner INTL

Winnaar Gouden Zandloper voor de Meest innovatieve marketingcampagne

Meest innovatieve marketingcampagne

connected-attorney-law-firm

Fort Advocaten in PropertyNL Top Vastgoedjuristen

Fort Advocaten in top vastgoedrecht

Global Law Experts Bankruptcy Law Firm of the Year in the Netherlands

gle Bankruptcy Law Firm of the Year in the Netherlands