Persberichten en Publicaties

PERSBERICHTEN EN PUBLICATIES

Met enige regelmaat geven wij een persbericht uit of geven we een interview. Op deze pagina kunt u al onze persberichten en publicaties terugvinden.   Persberichten en Publicaties

Persberichten en actualiteiten

Hieronder onze meest recente persberichten:

Persberichten en Publicaties

Publicaties

Hieronder onze meest recente publicaties:

Derk van Geel schreef een artikel in Tijdschrift Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk, Persoonlijke aansprakelijkheid van de curator; het lustrum van Prakke/Gips,nummer 1, februari 2017

 

Nieuws Renteswap

Deze week heeft de derivatencommissie een herstelkader vastgesteld voor renteswaps en andere derivaten. Via de Stichting Renteswapschadeclaim is FORT betrokken geweest bij de totstandkoming van het herstelkader. Rabobank, ABN AMRO, ING, SNS, Van Lanschot hebben zich gecommitteerd om het herstelkader uit te voeren. Het herstelkader bevat een compensatieregeling waarin is vastgesteld dat in aanmerking komende MKB ondernemingen aanspraak kunnen maken op (onder meer) een coulancevergoeding van maximaal € 100.000, teruggave van onterechte opslagverhogingen alsmede vergoeding van schade door overhedge.  FORT Advocaten treedt reeds jaren op voor ondernemers die de dupe zijn van renteswaps. Mocht u willen weten of u in aanmerking komt voor compensatie, neem dan contact met Berth Brouwer, Thomas Welschen of Annemiek Nass. Voor meer informatie klik hier.

Meer rechten OR bij Faillissement. Wapen in al gestreden strijd? 

In: Praktijkblad Ondernemingsraad, oktober 2016. Door: Maria Genova. De invloed van de ondernemingsraad bij een faillissement staat al lange tijd ter discussie. Curator Frits Kemp werd geïnterviewd over de kwestie. Lees hier het volledige artikel

Geschillenbeslechting: een goede waardering voorkomt slepende conflicten 

Ondernemingsrecht advocaat Berth Brouwer schreef onlangs een artikel voor de septembereditie van de Van Waarde Magazine ‘Geschillenbeslechting: een goede waardering voorkomt slepende conflicten‘.

Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte

Vastgoedrechtadvocaten Katinka Verdurmen, Irene Hofhuis en Maaike Boomsma publiceerden in het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte het artikel Betalingen, boete, kosten en verzuim in de ROZ Modellen. Lees hier het volledige artikel.

Tijdschrift voor Huurrecht [WR 2016/86]

Vastgoedrechtadvocate Helma Sengers publiceerde op 3 juli 2016 in het Tijdschrift voor Huurrecht het artikel “ROZ”-boetebepaling wegens te late betaling: de stand van zaken. U kunt het artikel hier downloaden.

Nedstede koopt panden van Generali

In: Vastgoedmarkt.nl, 19 oktober 2015 Nedstede Groep verwerft een portefeuille bestaande uit twee kantoorgebouwen en meerdere retailobjecten in Amsterdam. Het transactievolume bedraagt ongeveer 26 miljoen euro. Spring Real Estate en Fort Advocaten adviseerden Nedstede Groep tijdens deze transactie. Lees hier het artikel.

Fort Advocaten in PropertyNL Top Vastgoedjuristen

In: PropertyNL, 28 september 2015 Fort Advocaten behoort, aldus PropertyNL, tot de Top Vastgoedjuristen van het jaar 2015. Wij zijn trots op deze prestatie en op het vertrouwen dat onze cliënten in ons stellen. Jaarlijks houdt PropertyNL een onderzoek onder advocaten- en notariskantoren die gespecialiseerd zijn in het vastgoed. De uitkomst van dat onderzoek is de basis voor de lijst met grootste spelers op het gebied van juridische dienstverlening binnen de vastgoedsector. De lijst bevat dertig advocatenkantoren die domineren binnen de vastgoedsector. Lees hier het artikel.

Berth Brouwer op BNR over miljardenclaim ABN AMRO om renteswaps

Op: BNR, 26 juni 2015 Luister hier het fragment terug.

Puinhopen van fraude door ‘geheim agent’ splijten notariaat.

In: Het Parool, 17 juni 2015, met curator Frits Kemp Een nieuw proces dient zich aan: curator Frits Kemp wil het accountantskantoor Bureau Notariaat & Advocatuur, dat jarenlang de boeken van Blijleven moest controleren, laten opdraaien voor de bijna twee miljoen euro schuld van het notariskantoor. De notariële beroepsorganisatie overweegt zich bij Kemp aan te sluiten. De KNB moest een noodfonds oprichten om de cliënten van Blijleven schadeloos te stellen. Lees hier het artikel.

Finance Monthly over de doorstart van MEXX : Eroglu Holding becomes parent company of MEXX.

Met: Frits Kemp, curator van MEXX In: Financy Monthly, a global publication delivering news, comment and analysis to those at the centre of the corporate sector. Finance Monthly reports on the news and topics that matter to the CEOs, CFOs, investors, company directors, entrepreneurs, and SMEs that make up our valued readership. Bekijk hier Finance Monthly. Op pagina 84 treft u het artikel over de doorstart van MEXX.

Webinar voor de Academie voor Rechtspraktijk, First Ladies met o.a. Jodit de Bruin:The Case V&D

Met: Jodit de Bruin, Maartje Briede, Marlies van Schoonhoven, Cathelijn Derks In: De Academie voor Rechtspraktijk Bekijk hier het webinar Lees hier MG New Series, First Ladies, The Case V&D

Stefanie van Creij belicht de nieuwe Wet Werk en Zekerheid

Door: Stéfanie van Creij In: MC Magazine, januari 2015 Lees hier het artikel.

De failliete modeketen MEXX maakt doorstart.

Wie: Frits Kemp In: Volkskrant, 29 januari 2015 Lees  hier het artikel.

Geen boete bij ontbreken energielabel

Door: Gerben Schut Op: BNR en Radio 1, 28 januari 2015 Beluister hier het interview op BNR en hier het interview op radio 1.

Gevraagd: radicale herziening aanpak faillissementsfraude

Door: Frits Kemp In: SDU Uitgevers / Nummer 7, Oktober 2014 Tijdschrift Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk Lees publicatie.

“Geflest, bestolen en genept. Zo beroven fraudeurs ondernemers”

Door: Frits Kemp, advocaat insolventierecht en curator In: Opinieblad Forum van VNO-NCW / d.d. 09-10-2014. Lees hier het artikel.

Beperking postblokkade nader bekeken

Door: Wies Janssen-van Kesteren In:SDU Uitgevers / Nummer 5, Juli 2014 / Tijdschrift Financiering, Zekerheden en Insolventierechtpraktijk Lees publicatie

Faillissementsfraude, een hardnekkig fenomeen. Pleidooi voor een preventieve aanpak.

Door: Frits Kemp In: Justitiële Verkenningen, een uitgave van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Download hier de Pdf ( pagina 56-72)

Een ijssalon is geen pannenkoekenhuis!

Door: Helma Sengers In: Vastgoed Journaal Lees publicatie

Vernietiging afwijkend beding. Huurder te laat. Recht is verjaard!

Door: Jodit de Bruin In: Vastgoed Journaal Lees publicatie

Indeplaatstelling door splitsing? (II)

Door: Berth Brouwer en Dick de Gelder In: Tijdschrift voor huurrecht bedrijfsruimte, uitgave november 2013 Lees publicatie (Pdf)