skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@actlegal-fort.com
vastgoedrecht advocaat Maaike Boomsma

Email Linkedin Phone Mobile phone

Maaike Boomsma

Advocaat

Expertise:

  • Vastgoedrecht
  • Huurrecht
  • Franchiserecht

Maaike Boomsma adviseert, onderhandelt en procedeert over de aan- en verhuur van zowel woon- als bedrijfsruimten. Daarnaast adviseert en begeleidt zij franchisenemers en franchisegevers bij bijvoorbeeld het opstellen en uitonderhandelen van franchiseovereenkomsten. Verder is zij betrokken (geweest) bij verschillende procedures en advisering inzake onder andere geschillen over exclusiviteitsgebied en omzetprognoses. Haar focus ligt met name op de retailbranche.

Maaike heeft een aanvullende specialisatieopleiding in het huurrecht. Daarnaast is zij actief bij de volgende verenigingen en platformen:

  • Lid van de landelijke Vereniging Jonge Onroerend Goed Juristen (VJOJ).
  • Lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA).
  • Lid van FRESH professionals.

Legal500 over FORT: “The Fort Advocaten team offers specialisms across real estate, franchising, corporate and commercial, employment and litigation within the retail sector. It serves HEMA, JD Sports Fashion, Blokker and Nespresso Nederland. In recent work, it has handled contentious real estate, pre-insolvency and a number of complex franchising matters. Katinka Verdurmen, who has a focus on franchising and property law, heads the team assisted by senior lawyer Maaike Boomsma. ”

Track record

  • Werkt op structurele basis mee aan de advisering van non-food retailgroep Blokker Holding. De advisering ziet met name op huur-, algemene vastgoed en franchise gerelateerde kwesties. Naast een adviserende rol worden door FORT ook diverse gerechtelijke procedures gevoerd voor verschillende formules uit het concern van Blokker Holding, zoals voor Blokker en Marskramer.
  • Werkt mee aan de advisering en begeleiding van vrijwel alle franchisenemers van Albert Heijn en hun vereniging. Albert Heijn is een supermarktformule, onderdeel van Ahold Delhaize en marktleider in Nederland met ook vestigingen in België en Duitsland. Tussen deze partijen is een geschil over de wijze waarop de jaarlijkse financiële afrekening zou moeten plaatsvinden.
  • Begeleiding van diverse retailondernemingen, waaronder franchisegevers, zoals Soap Treatment Store, bij het opstellen van concessieovereenkomsten en franchiseovereenkomsten.
  • Diverse werkzaamheden voor retailers Intertoys en Bart Smit inzake franchiserecht, de uitleg van franchiseovereenkomsten en de daarin opgenomen bepalingen over exclusiviteits-gebieden.

Blogs van Maaike Boomsma

Koppeling huurovereenkomst en franchiseovereenkomst: Kan de een niet zonder de ander? Koppelen!

In franchiserelaties is het niet ongebruikelijk dat partijen zowel een huurovereenkomst als een franchiseovereenkomst met…

Informatieplicht Einde Tijdelijke Huurovereenkomst

Informatieplicht einde tijdelijke huurovereenkomst, verhuurder let op

Sinds de “Wet doorstroming huurmarkt 2015” zijn de mogelijkheden om kortdurende huurovereenkomsten voor woonruimte uitgebreid.…

Publicaties