skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@fortadvocaten.nl
Maaike BoomsmaMaaike Boomsma

Email Linkedin Linkedin Phone Mobile phone

Maaike Boomsma

Advocaat

  • Expertise: Vastgoedrecht, Huurrecht, Franchiserecht

Maaike Boomsma adviseert, onderhandelt en procedeert over de aan- en verhuur van zowel woon- als bedrijfsruimten. Daarnaast adviseert en begeleidt zij franchisenemers en franchisegevers bij bijvoorbeeld het opstellen en uitonderhandelen van franchiseovereenkomsten. Verder is zij betrokken (geweest) bij verschillende procedures en advisering inzake onder andere geschillen over exclusiviteitsgebied en omzetprognoses. Haar focus ligt met name op de retailbranche.

Maaike heeft in 2016 de specialisatie opleiding Huurrecht (VHA) afgerond en liep eerder stage in Washington D.C. en op Curaçao. Verder is zij voorzitter van het bestuur van de landelijke Vereniging Jonge Onroerend Goed Juristen (VJOJ) en is zij lid van de VHA en FRESH Professionals.

Track record

  • Werkt op structurele basis mee aan de advisering van Blokker Holding, een non-food retailconcern met ruim 2000 winkels in en buiten Nederland. De advisering ziet met name op huur-, algemene vastgoed en franchise gerelateerde kwesties. Naast een adviserende rol worden door FORT ook diverse gerechtelijke procedures gevoerd voor verschillende formules uit het concern van Blokker Holding, zoals voor Blokker en Marskramer.
  • Werkt mee aan de advisering en begeleiding van vrijwel alle franchisenemers van Albert Heijn en hun vereniging. Albert Heijn is een supermarktformule, onderdeel van Ahold Delhaize en marktleider in Nederland met ook vestigingen in België en Duitsland. Tussen deze partijen is een geschil over de wijze waarop de jaarlijkse financiële afrekening zou moeten plaatsvinden.
  • Begeleiding van diverse retailondernemingen, waaronder franchisegevers, zoals Soap Treatment Store, bij het opstellen van concessieovereenkomsten en franchiseovereenkomsten.
  • Diverse werkzaamheden voor retailers Intertoys en Bart Smit inzake franchiserecht, de uitleg van franchiseovereenkomsten en de daarin opgenomen bepalingen over exclusiviteits-gebieden.

Blogs van Maaike Boomsma

Informatieplicht Einde Tijdelijke Huurovereenkomst

Informatieplicht einde tijdelijke huurovereenkomst, verhuurder let op

Sinds de “Wet doorstroming huurmarkt 2015” zijn de mogelijkheden om kortdurende huurovereenkomsten voor woonruimte uitgebreid.…

Aansprakelijkheid Van De Franchisegever

Verscherping precontractuele informatieplicht franchisegever

De Hoge Raad heeft met het arrest van 24 februari 2017, ECLI:NL:HR:2017:311 (Street-One) de aansprakelijkheid…