Ga naar hoofdinhoud

Roland Lok

Student-stagiair van 3 juni t/m 22 juli 2022

“Wat ik erg leuk vond was dat ik als student-stagiair tijdens een zitting actief betrokken werd bij onderhandelingen op de gang om tot een schikking zittingen en de mogelijkheid kreeg om input te geven.”

Tussen mijn bachelor en mijn master heb ik twee maanden stage gelopen bij act Fort Advocaten. Het was mijn eerste kennismaking met de advocatuur en het is erg goed bevallen. act FORT is in verschillende rechtsgebieden actief en als student-stagiair word je overal ingezet, waardoor je een goed beeld krijgt van de juridische praktijk. Het ‘kantoorbrede’ aspect is ook de belangrijkste reden waarom ik iedereen aanraad om te solliciteren bij Fort.

Als studentstagiair krijg je uiteenlopende opdrachten: van het doen van jurisprudentie- en literatuuronderzoek tot het opstellen van conceptbrieven. Op deze manier doe je in korte tijd veel kennis op van bijvoorbeeld M&A, arbeidsrecht, insolventierecht en alles wat te maken heeft met vastgoed. Ook word je uitgenodigd om mee te gaan naar zittingen of bezoeken aan cliënten.

In de eerste drie weken van mijn stage heb ik drie zittingen bijgewoond. De lange onderhandelingen op de gang om tot een schikking te komen in een zaak over bodemsanering zijn mij goed bijgebleven. Wat ik erg leuk vond was dat ik als student-stagiair actief betrokken werd in dit proces en de mogelijkheid kreeg om input te geven.

Hoewel een zekere zelfstandigheid van je wordt verwacht, staan de advocaten altijd open voor vragen en overleg. Eens in de paar dagen wissel je van plek, waardoor je steeds met iemand anders een kantoor deelt. Op deze manier leer je iedereen goed kennen en ik vond het erg fijn dat alle advocaten tussen het werk door open stonden voor een praatje.

Naast het feit dat ik veel heb geleerd tijdens mijn studentstage bij act FORT, kijk ik ook terug op een leuke en gezellige tijd. Er heerst een hele prettige en redelijk informele sfeer, waardoor je je snel thuis voelt.

Roland Lok