Ga naar hoofdinhoud

Simone ten Wolde

Student-stagiair van 2 januari t/m 28 februari 2020

Het was erg leuk om zo betrokken te worden bij eenieders werkzaamheden, en zo heb ik de advocatuur veel beter leren kennen.

Naast mijn master Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam wilde ik graag stage lopen, ter voorbereiding op het ‘echte’ werkende leven en om de keuze te maken voor de advocatuur of een ander beroep. Ik heb ervoor gekozen om bij twee advocatenkantoren stage te gaan lopen, bij een groot en een middelgroot kantoor, zodat ik deze goed kon vergelijken.

In januari en februari 2020 heb ik bij Fort gezeten. Het kantoor is gelegen aan het Vondelpark, in een prachtig pand. Na de lunch gingen we elke dag een stukje wandelen in het park om een frisse neus te halen. Ook binnen de muren laten de vogels zich de hele dag horen en ook de ijsvogel wordt regelmatig gespot.

Naast deze aantrekkelijke ‘exterieure’ factoren was het werk erg afwisselend en uitdagend. Tijdens de stage ben ik afgestudeerd in het civiel procesrecht, daarvoor heb ik dan ook veel dingen mogen uitzoeken. Ook op het gebied van het vastgoedrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en insolventierecht heb ik veel geleerd, deels door de wekelijkse jurisprudentiebijeenkomsten en deels door de uitzoekopdrachten die ik voor de verschillende rechtsgebieden heb mogen doen.

Op dag 2 van de stage kon ik al mee naar een zitting bij de rechtbank Amsterdam en ik ben ook op pad geweest met de curator. In de tweede week van mijn stage werd ik meegenomen in een zaak waarvoor ik de opzet voor een dagvaarding mocht schrijven, waarna ik ook mee mocht naar de zitting. De tijd en uitgebreide feedback die aan mij werd gegeven gaven mij de ruimte om te leren. Het was erg leuk om zo betrokken te worden bij eenieders werkzaamheden, en zo heb ik de advocatuur veel beter leren kennen. Wat ook erg heeft bijgedragen aan de leuke stage die ik heb gehad, is de intensieve begeleiding van Mirjam & Rein. Zij monitorden elke week hoe het ging en of er iets beter kon.

In de laatste week van mijn stage gingen we met het hele kantoor op wintersport, die ik niet snel zal vergeten. Ook de wekelijkse borrel op vrijdag in de ondergrondse bruine kroeg van Fort, die zich in de zomer verplaatst naar de tuin, was erg leuk. Ik vergeet nu vast nog dingen maar ik kom tot een einde. Ik raad het iedereen aan om bij Fort stage te komen lopen om een goede indruk van de advocatuur te krijgen en een superleuke stageperiode te hebben. Het is een ambitieus kantoor waar hard gewerkt wordt en waar het persoonlijke aspect erg belangrijk is. Na het lezen van dit verslagje zal het je niet verbazen dat ik in juni ga beginnen als advocaat-stagiair bij Fort, want ik ben er nog lang niet klaar mee!

Simone ten Wolde