skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@actlegal-fort.com
procesadvocaat Thomas Welschen

Email Linkedin Phone Mobile phone

Thomas Welschen

Advocaat

Expertise:

 • Ondernemingsrecht
 • Corporate & Commercial Litigation0
 • Arbitrage
 • Collectieve Acties

 

Thomas Welschen specialiseert zich als advocaat ondernemingsrecht in Corporate & Commercial Litigation. Daarbij kan het gaan om het voorkomen en beslechten van conflicten: binnen de onderneming, over samenwerkingsverbanden, tussen aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, certificaathouders en andere stakeholders. Maar ook kan het gaan om conflicten over commerciële contracten en aansprakelijkheden.

Thomas procedeert regelmatig – ook in kort geding – bij de rechtbank en het gerechtshof en hij heeft ruime ervaring op het gebied van het beslag- en executierecht.

Thomas heeft de Grotius vennootschaps- en ondernemingsrecht afgerond en is lid van de Vereniging Corporate Litigation.

Track record

 • Opgetreden voor een Hypotheekadvieskantoor in een kort gedingprocedure bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam tegen een Reviewwebsite betreffende een verbod tot het opleggen van maatregelen. Meer informatie.
 • Opgetreden in een bodemprocedure bij de rechtbank Den Haag voor twee stichtingen en een kerkgenootschap tegen een voormalig bestuurder en zijn echtgenote betreffende aansprakelijkheid voor meer dan EUR 800.000 wegens onttrekkingen voor privédoeleinden. Klik hier en hier voor meer informatie.
 • Opgetreden voor een particulier in een bodemprocedure bij het gerechtshof Den Haag tegen de Staat der Nederlanden betreffende de nasleep van een vastgoedfraudezaak. Meer informatie.
 • Opgetreden voor een particulier in een bodemprocedure bij de rechtbank Oost-Brabant tegen een assurantietussenpersoon betreffende schending van de zorgplicht van de assurantietussenpersoon.
  Meer informatie.
 • Opgetreden voor een kledingfabrikant en de bestuurder/aandeelhouder in verschillende procedures bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam en de rechtbank.
  Klik hierhier en hier voor meer informatie.
 • Opgetreden voor de minderheidsaandeelhouders in een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam. Bekijk de uitspraak.

Blogs van Thomas Welschen

Accountantstuchtrecht

Een opmerkelijke zaak betreffende accountantstuchtrecht

Als een accountant opdracht wordt gegeven om een rapport op te stellen ten behoeve van…

Verzet Tegen Intrekking Overblijvende Aansprakelijkheid Verzetprocedure

Verzet tegen intrekking overblijvende aansprakelijkheid art. 2:404 lid 5 BW

De Hoge Raad heeft op 31 maart jl. een arrest gewezen over de beoordeling van…

De Vaststellingsovereenkomst

Investeer in een vaststellingsovereenkomst om een geschil te beëindigen

De vaststellingsovereenkomst biedt een goedkope en snelle manier om een geschil te voorkomen of te…