skip to Main Content
act legal covers all major European business centres
AmsterdamBratislavaBucharestBudapestFrankfurtMadridMilanPragueViennaWarsaw
Meet us at actlegal.com

Fort Advocaten kiest voor toetreding tot Europese alliantie act legal

Amsterdam, 9 maart 2018 ~ Fort Advocaten (“FORT”) maakt bekend dat zij per 8 maart 2018 is toegetreden tot act legal, een alliantie van zelfstandige, middelgrote advocatenkantoren die opereren in de top van de markt. Deze strategische keuze sluit aan bij de internationalisering die veel bedrijven doormaken en de bijbehorende vraag naar grensoverschrijdend juridisch advies.

act legal (www.actlegal.com) is actief in negen Europese landen en bestaat, naast Fort Advocaten in Amsterdam, uit AC Tischendorf  (Duitsland), BSWW Legal & Tax (Polen), MPH (Slowakije), ŘANDA HAVEL LEGAL (Tsjechië), Vivien & Associés (Frankrijk en België), WMWP (Oostenrijk) en Bán Karika (Hongarije).

De alliantie biedt internationale ondernemingen, die actief zijn op de Europese markt, hoog kwalitatief advies, zowel regionaal als grensoverschrijdend. Daarnaast vormt act legal voor internationale cliënten – met name voor Amerikaanse en Aziatische bedrijven – een efficiënte one-stop shop voor excellente juridische ondersteuning in Europa.

act legal vertegenwoordigt een team van ruim 280 advocaten en business experts met meer dan 20 jaar internationale ervaring, actief in rechtsgebieden zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht en vastgoedrecht. De professionals binnen de verschillende kantoren werken intensief samen, gebruikmakend van een volledig geïntegreerde workflow.

act legal staat voor hoge kwaliteit, redelijke tarieven, een persoonlijke aanpak, lef en een sterke betrokkenheid van de partners en vormt daarmee een aantrekkelijk alternatief voor de grote internationale advocatenkantoren.

Pieter Twaalfhoven, managing- en founding partner bij FORT: “De afgelopen jaren zien we dat onze cliënten steeds meer internationaliseren en de behoefte aan advies in markten buiten Nederland toeneemt. Door toe te treden tot act legal, kunnen we via deze alliantie op deze wens inspelen en onze cliënten advies bieden in de negen Europese landen waar act legal actief is. Een belangrijke stap vooruit, zowel voor onze cliënten als voor FORT.”

Dr. Sven Tischendorf, managing partner bij  AC Tischendorf Rechtsanwälte en lid van het bestuur van act legal: “Wij zijn erg blij met de toetreding van Fort Advocaten tot act legal. De professionaliteit, expertise en werkwijze van FORT sluiten naadloos aan bij die van de andere act legal kantoren en door de toetreding van FORT wordt onze positie als gerenommeerd juridisch adviseur, voor corporate klanten die hoge eisen stellen, verder versterkt.”

act legal heeft de ambitie om de komende jaren verder uit te breiden naar andere Europese landen, met name naar Scandinavië en Zuid-Europa.