skip to Main Content
act legal covers all major European business centres: AmsterdamBratislavaBucharestBudapestFrankfurtMilanPragueViennaWarsaw

Vacature HR-manager

Vacature HR-manager

 

Heb je er wel eens over nagedacht jouw HR rol in de advocatuur te vervullen? Vind jij het leuk om in de volle breedte bezig te zijn met het HR-vak waarbij je uitvoerende HR-werkzaamheden combineert met het verder ontwikkelen van HR-beleid? En lijkt het je een uitdaging om een waardevolle bijdrage te leveren aan een aantrekkelijke werkomgeving voor juridisch talent waarbij loopbaanontwikkeling, performance management, in- door- en uitstroom hoge prioriteit hebben?. Heb je gevoel voor verhoudingen en ben je beschikbaar voor minimaal 3,5 dag per week (meer mag ook)?

Dan ben je van harte welkom bij act Fort Advocaten (‘act FORT’)

Bij act FORT zijn we gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht, en alle rechtsgebieden die daarmee samenhangen. Wij hebben jarenlange ervaring in onder meer de vastgoed-, retail- en hotels & leisure branche.

act FORT is een middelgroot kantoor waar in totaal 60 mensen werkzaam zijn, onder wie ruim 30 advocaten. Bij act FORT werken veel jonge mensen.

Wie zoeken wij

Je bent eraan toe aan eindverantwoordelijk te zijn voor HR. In deze stand-alone functie werk je aan de voor act FORT relevante HR-thema’s zoals performance management, beloning, opleiding/training en coaching, recruitment, behoud van talent en arbeidsmarktcommunicatie.

Je werkt graag in een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is. Je werkt nauw samen met de kantoordirecteur en je krijgt alle ruimte om HR-thema’s uit te werken.

Wat ga je doen

  • Je bent verantwoordelijk voor alle HR-werkzaamheden op het gebied van in-, door- en uitstroom;
  • Je adviseert en ondersteunt het Dagelijks Bestuur en de partners in het uitvoeren van HR-strategie en -beleid, ontwikkeling van talent, beloningsbeleid en vitaliteit;
  • Daarnaast coach en ondersteun je de partners in (complexe) verzuim zaken, talentontwikkeling, (strategische) personeelsplanning;
  • Je hebt veel contact met medewerkers, hebt oog en oor voor wat er leeft en vertaalt dat naar wat de organisatie nodig heeft;
  • Je hebt een hands-on mentaliteit en schakelt gemakkelijk naar de beleidsmatige kant van het HR-werk.

Wat neem je mee

  • Academisch werk- en denkniveau met goede HR-kennis;
  • Minimaal drie jaar werkervaring in een operationele HR-omgeving (kennisintensieve organisatie is een pre);
  • Je bent een goede gesprekspartner voor alle geledingen binnen de organisatie;
  • Je bent initiatiefrijk, pragmatisch en daadkrachtig.

Wat bieden wij jou

act FORT stimuleert je om verder te groeien, zowel in je persoonlijke ontwikkeling als in je professionele vaardigheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Naast een marktconforme beloning, prima voorzieningen en een prachtige kantoorlocatie, bieden we een fijne groep collega’s die een hecht team vormt en naast hard werken ook leuke dingen met elkaar doet.

Het werk wordt overgedragen door de huidige HR-manager.

Wekt dit je belangstelling en ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan?

Neem dan contact op met Mary Blaauw, HR-manager. Zij kan je meer informatie verschaffen over act FORT en deze uitdagende functie.

HR manager Mary BlaauwMary Blaauw
HR Manager act Fort Advocaten
solliciteren@actlegal-fort.com
+31 (0)20 6645111
+31 (0)6 41 32 73 41

 

Je kunt ook direct solliciteren door je cv, voorzien van een korte motivatie te sturen naar solliciteren@actlegal-fort.com.

De sollicitatieprocedure

Er zijn twee rondes sollicitatiegesprekken met HR en de kantoordirecteur resp. andere betrokkenen, waarna, na wederzijdse belangstelling, het aanbodgesprek volgt.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.