skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@actlegal-fort.com
advocaat stage

Vacature HR Manager

(parttime – 4 dagdelen)

Fort Advocaten (‘FORT’) is een middelgroot advocatenkantoor (circa 30 advocaten, van wie 9 partners) in Amsterdam. Onze advocaten procederen en adviseren op het gebied van vastgoedrecht, ondernemingsrecht, insolventierecht, bestuursrecht en arbeidsrecht. Onze secties hebben elk een eigen aandachtsgebied, maar werken ook veelvuldig samen.

FORT maakt onderdeel uit van act legal, een groeiende alliantie van middelgrote kantoren in 9 Europese landen.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel, net als resultaatgerichtheid en een no-nonsense aanpak. De lijnen zijn kort, de sfeer is open en informeel en gericht op teamwork voor een zo goed mogelijk resultaat voor onze nationale en internationale cliënten.

Het beleid is erop gericht om onze huidige medewerkers te motiveren en aan ons te binden en om nieuw talent aan te trekken.

Functie

De functie is nieuw voor FORT. Tot nu toe wordt deze rol ingevuld door de Kantoordirecteur. Recent is besloten dat, gezien de omvang van het kantoor deze combinatie van taken niet langer houdbaar is. Het takenpakket van HR wordt daarom verbijzonderd en vormt de functie HR-manager. De functiehouder rapporteert aan de kantoordirecteur. De verwachting is dat de functie vier dagdelen per week in beslag zal nemen. De functie omvat alle HR-taken, dus zowel het formuleren van beleid als de uitvoering daarvan.

Als advocatenkantoor wordt de cultuur van FORT gekenmerkt door directheid, ambitie, hard werken, kwaliteitsgerichtheid en enthousiasme in een informele en open werksfeer. Als kantoor in Amsterdam voegen wij daar natuurlijk eigenzinnigheid aan toe. Dit geldt niet alleen voor de advocaten, het geldt voor alle medewerkers van FORT.

Onze insteek is dat wij onze cliënten met raad en daad terzijde staan.

Deze houding verwachten wij ook van de HR-functie: raad en daad!

Het zal geen verrassing zijn dat de markten waar FORT zich in beweegt, zowel de commerciële- als de arbeidsmarkt, zeer competitief zijn. Dit vertaalt zich in de cultuur, de houding van de mensen binnen FORT en in de wederzijdse verwachtingen van ‘kantoor’ en de medewerkers. FORT heeft zichzelf tot doel gesteld om de optimale balans te zoeken én vast te houden tussen de eisen die beide markten stellen. Hierbij hoort een HR-beleid en uitvoering daarvan, die bij de tijd is en blijft en die tegemoet komt aan de verwachtingen die de professionals die FORT nodig heeft, hebben ten aanzien van hun werkomgeving.

 Wie zoeken wij?

De nieuwe HR-manager moet voor alle medewerkers en partners van FORT een gerespecteerd aanspreekpunt zijn. En iemand die strategie en uitvoering goed kan combineren en verbinden. Om de rol goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat de persoon even professioneel is op zijn/haar vakgebied als de advocaten en de ondersteuners binnen FORT dat zijn op hun terrein.

Wij zoeken een medewerker met een stevige persoonlijkheid met humor en relativeringsvermogen. Je hebt een proactieve instelling en een hands on mentaliteit. Je kunt goed plannen en organiseren: het zelfstandig oppakken en afronden van meerdere projecten tegelijkertijd gaat je goed af. Je bent communicatief sterk (in woord en geschrift) en je werkwijze kenmerkt zich door flexibiliteit, zelfstandigheid en vasthoudendheid.

 De kandidaat die wij zoeken heeft:

  • Een afgeronde HBO HRM opleiding of vergelijkbaar
  • Analytisch vermogen, gecombineerd met een praktische instelling
  • HR-ervaring in een klantgerichte organisatie van professionals (ervaring binnen de advocatuur is een pré)
  • Gerichte kennis van en een heldere visie op HR
  • Affiniteit met recruitment
  • Een goed ontwikkeld gevoel voor mensen, belangen en de verhoudingen binnen partnerorganisaties

Wat biedt FORT?

Je gaat deel uitmaken van een organisatie waarin je je snel thuis zult voelen en snel opgenomen wordt in de groep. Je komt te werken in een open en informele werksfeer, binnen een jong team in ons pand aan het Vondelpark in Amsterdam. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Interesse in deze functie?

Wil je meer weten over deze vacature of over ons kantoor? Neem dan contact op met Carolien Bonsma (kantoordirecteur) via +31 (0)20 664 51 111.

Direct solliciteren?

Solliciteer door jouw sollicitatiebrief met een goede motivatie en cv te mailen naar Carolien Bonsma via solliciteren@fortadvocaten.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.