Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Albana Mazreku

Albana Mazreku

Student-stagiair bij FORT van 1 maart t/m 30 april 2017

Het allerleukste is nog dat je de advocaten van FORT persoonlijk leert kennen.

Aan het einde van mijn master Privaatrecht, nog voor het afronden van mijn scriptie, heb ik stage gelopen bij FORT. Het sprak mij aan vanwege de omvang van het kantoor en de rechtsgebieden waarin zij werkzaam is.

Na een enthousiaste sollicitatiegesprek was ik ervan overtuigd dat ik hier praktijkervaring wilde opdoen. Het begin is altijd een beetje spannend, maar iedereen is ontzettend vriendelijk waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde. De een na de ander kwam vragen hoe het met mij ging en met het verzoek een opdracht uit te voeren. De opdrachten liepen uiteen van zuivere jurisprudentieonderzoek tot het bedenken van argumenten voor de conclusie van Antwoord. Hetgeen mij behoorlijk beviel is het feit dat je wordt gevraagd mee te denken en kritisch te zijn. Dit is uitdagend en vooral erg leerzaam. Verder kom je bij verschillende advocaten op de kamer te zitten en mag je mee naar besprekingen, waardoor je een goed beeld krijgt van de advocatuur. Ook wordt de mogelijkheid geboden om mee te gaan naar zittingen, er wordt van je verwacht dat je hier ook assertief in bent.

Het allerleukste is nog dat je de advocaten van FORT persoonlijk leert kennen. Iedereen maakt graag een praatje, is geïnteresseerd in jouw verhaal en doet graag een borrel mee op vrijdagmiddag. Daarbij heb ik het geluk gehad dat ik mee mocht op wintersport, wat was dat fantastisch! Een bijzondere ervaring die mij altijd zal blijven, aangezien het mijn eerste keer skiën was en ik het aan FORT te danken heb dat ik de berg afkwam.

FORT daagt je uit en leert je daadwerkelijk vaardigheden die je nodig hebt in de praktijk. Ik heb een super leuke en leerzame tijd gehad en kijk hier met veel vreugde op terug. Hopelijk komen we elkaar in de toekomst weer tegen.

Albana Mazreku