Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Doortje van Leeuwen

Doortje van Leeuwen

Student-stagiaire van 1 juni t/m 30 juli 2021

Het was spannend om te zien hoe het er in een getuigenverhoor aan toegaat, en hoe de verschillende belangen op dat moment tot uiting komen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik de kans kreeg om dit mee te maken.

In de laatste fase van mijn master International Business Law ben ik begonnen aan een student-stage bij FORT. Ik wilde graag stage lopen bij een middelgroot kantoor om erachter te komen of dat bij mij past, en om praktijkervaring op te doen. Ik ben uitgekomen bij FORT advocaten, waar ik in juni en juli mee heb mogen meelopen als stagiaire.

Mijn eerste dag werd ik met open armen ontvangen, en kwamen de meeste mensen gezellig bij mij op de kamer een praatje maken om mij te leren kennen. Daarmee was de toon meteen gezet; bij FORT advocaten hangt een open en warme sfeer waardoor ik mij gelijk op mijn gemak voelde.

 Mijn werk bestond voornamelijk uit jurisprudentie of literatuuronderzoek. De advocaten legden de zaak vaak wel uitgebreid uit, waardoor ik altijd goed voor ogen had wat de onderliggende situatie was en met wat voor soorten zaken de advocaten te maken krijgen. Dat maakte de onderzoeksvragen ook meteen een stuk interessanter: je krijgt een goed beeld van wat het effect gaat zijn van het onderzoek dat je aan het doen bent. Dat was voor mij uitermate motiverend in mijn werk.

Ook ben ik meegevraagd naar de rechtbank, in dit geval voor een getuigenverhoor. Het was spannend om te zien hoe het er in een getuigenverhoor aan toegaat, en hoe de verschillende belangen op dat moment tot uiting komen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik de kans kreeg om dit mee te maken.

Verder heb ik een aantal keer een jurisprudentieoverleg mogen voorbereiden. Ik vond het leuk om zelf een onderwerp te mogen uitzoeken om te presenteren, omdat ik daarmee kon laten zien waar mijn eigen interesses en expertises liggen. Waar het kon, heb ik dan ook mijn academische kennis gekoppeld aan het onderwerp van mijn presentatie. Ik heb erg genoten en veel geleerd over de praktijk, van de discussies die daaruit voortvloeien.

Mijn student-stage bij FORT was enorm leerzaam, met veel interessante zaken en gemotiveerde mensen waar je voor vragen altijd bij terecht kan. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om je praktijk kennis op de verschillende rechtsgebieden enorm te vergroten. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. Met FORT ben ik er een hele fijne en waardevolle ervaring rijker. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor deze prettige tijd.

Doortje van leeuwen