Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Melissa Kocks

Melissa Kocks

Student-stagiair van 1 april t/m 31 mei 2017

FORT is een middelgroot advocatenkantoor, waardoor je als student-stagiair bij veel verschillende dingen wordt betrokken, zowel inhoudelijk als bij sociale activiteiten.

Aan het einde van mijn master Ondernemingsrecht heb ik in de maanden april en mei 2017 stage gelopen bij FORT. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en veel geleerd, de maanden zijn voorbij gevlogen!

FORT is een middelgroot advocatenkantoor, waardoor je als student-stagiair bij veel verschillende dingen wordt betrokken, zowel inhoudelijk als bij sociale activiteiten. Ik ben mee geweest naar zittingen door het gehele land, heb uiteraard memo’s geschreven en hielp mee aan processtukken. Ook ben ik bij een Jonge Balie borrel geweest.

Wat ik erg leuk vind aan FORT is dat de advocaten erg vriendelijk en behulpzaam zijn en dat de stage kantoorbreed is. Iedereen van kantoor doet een beroep op je, waardoor je met alle verschillende rechtsgebieden in aanraking komt. Ik ben bijvoorbeeld tot de conclusie gekomen dat ook vastgoedrecht mij zeer aanspreekt. Daarnaast zijn de wandelingen door het Vondelpark en de borrels in de kantoorkroeg zeker niet verkeerd.

Hetgeen mij het meest is bijgebleven, is een zitting in het oosten des lands. Een advocate en ik gingen samen in de kantoorauto op pad. Ze had de zaak tot in de puntjes voorbereid en had een uitgebreide pleitnotitie gemaakt. Eenmaal aangekomen in de rechtbank, stonden we na enkele minuten met een positief gevoel weer buiten en bleek de pleitnotitie overbodig. Het is erg interessant te zien dat een zitting niet altijd uren hoeft te duren.

FORT, bedankt voor alles en hopelijk tot ziens!

Melissa Kocks