Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Niels Tamsma

Student-stagiair van 1 februari t/m 31 maart 2023

Over het inhoudelijke werk kan ik zeggen dat act FORT mij echt een nieuwe kijk op het recht heeft gegeven.”

Ik heb in de maanden februari en maart 2023 stage gelopen bij act FORT. Mijn stage begon enigszins hectisch, maar wel heel leuk. Op mijn eerste dag had ik namelijk de reguliere kennismakingsdag, maar op dag twee vlogen we met (bijna) heel het kantoor naar de alpen om te gaan skiën! Ik vond het enorm leuk dat ik meteen mee mocht, ik heb op die manier het kantoor heel informeel leren kennen. In de weken erna, toen het inhoudelijke werk begon, kon ik daardoor makkelijk bij iedereen binnenlopen voor een vraag of gewoon een praatje. Er was nooit een sociale drempel.

​​​​​​​Over het inhoudelijke werk kan ik zeggen dat act FORT mij echt een nieuwe kijk op het recht heeft gegeven. Voordat ik aan mijn stage begon dacht ik vooral het ondernemings- en insolventierecht leuk te gaan vinden. Tijdens mijn stage ontdekte ik echter dat ik het contractuele van de vastgoedpraktijk ook erg interessant vind. Ook wist ik niet zoveel over het arbeidsrecht, maar na het bijwonen van spannende getuigenverhoren over ongeoorloofde concurrentie heb ik hier een veel beter beeld bij.

Naast de getuigenverhoren ben ik twee keer mee geweest naar een faillissement, het leuke daar vond ik dat er echt iets te doen was. Ik moest bijvoorbeeld helpen bij het laten zien van de activa van het bedrijf aan potentiële opkopers. Ook heb ik bij besprekingen op kantoor vragen mogen stellen aan advocaten en bestuurders, wat spannend, maar wel enorm leerzaam was.

Wat ik hiernaast als erg positief heb ervaren is de grootte van het kantoor. Het is bij act FORT niet zo massaal dat je een soort tandwieltje in het systeem wordt, maar je werkt eigenlijk altijd direct met een advocaat, die ook echt om jouw input vraagt. Het kantoor is echter nog steeds groot genoeg om grote klanten aan te trekken, dus je bent wel steeds met serieuze deals bezig waar grote belangen spelen. De combinatie van de korte lijntjes van een kleiner kantoor, maar de cliënten van een groot kantoor heb ik als zeer positief ervaren.

Ik heb door mijn stage een veel beter beeld van de rechtspraktijk, niet alleen omdat ik het mocht aanschouwen, maar omdat ik er ook in betrokken ben geweest. Ik heb een enorm leerzame, maar vooral ook leuke tijd gehad bij act FORT!

Niels Tamsma