Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Elias van Kampen in het NRC: “ze hebben kennelijk gewoon maling aan ons rechtssysteem”

“ze hebben kennelijk gewoon maling aan ons rechtssysteem”

Elias van Kampen in het NRC van 17 november 2021

 

Het NRC van 17 november kopt met “Ambassades lappen Nederlandse ontslagregels aan hun laars, ingrijpen is vrijwel onmogelijk”. In het artikel komen acht oud-medewerkers van buitenlandse ambassades in Nederland aan het woord die onterecht zijn ontslagen. Rechters stellen hen in het gelijk, maar de ambassades weigeren de ontslagen werknemers te betalen of terug in dienst te nemen, ook al heeft de rechter dat zo opgedragen.
Het betreft de ambassades van Egypte, Saoedi-Arabië, Koeweit en Marokko.

Het NRC heeft onder andere gesproken met de cliënt van arbeidsrechtadvocaat Elias van Kampen, die onterecht bij de Koeweitse ambassade is ontslagen. Van Kampen heeft met zijn cliënt zowel in eerste instantie, als in hoger beroep gelijk van de rechter gekregen, maar ziet dat zijn cliënt nog altijd de € 40.000 aan dwangsommen niet heeft ontvangen.
“Je zou zeggen: Koeweit is een bevriende staat. Dan is het ook een kwestie van fatsoen om een oordeel van de Nederlandse rechter gewoon op te volgen. Maar ze hebben kennelijk gewoon maling aan ons rechtssysteem.”

Het hele onderzoeksartikel van het NRC lees je hier.