skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@actlegal-fort.com

FORT MVO beleid

Bescheidenheid siert, maar natuurlijk probeert FORT een bijdrage te leveren aan een beter Amsterdam en een betere wereld. Allereerst streven wij bij FORT een bedrijfscultuur na, waarbij iedere medewerker zich prettig en veilig voelt en waar talent en enthousiasme worden gestimuleerd en op de juiste wijze worden beloond.

Duurzaamheid

Alle kleine beetjes helpen, dus doneren we met kerst aan een goed doel, schenken we Fair Trade koffie, scheiden we ons afval en proberen we ons papierverbruik zoveel mogelijk te reduceren. Verder investeren we in duurzame apparaten, waaronder onze uitstootvriendelijke kantoorauto. Fietsen is natuurlijk nóg beter, zowel voor onze medewerkers als voor het milieu. Daarom hebben we voor kortere afstanden meerdere bedrijfsfietsen beschikbaar.

Bij de keuze van leveranciers kijken we nadrukkelijk in hoeverre deze bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Zo hebben we ons schoonmaakbedrijf geselecteerd op basis van het ISO 14001 certificaat, de internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem moet voldoen.

FORT biedt jaarlijks een groot aantal stageplaatsen aan, waarbij we het belangrijk vinden om studenten met verschillende achtergronden aan te trekken en hen de kans geven ervaring op te doen binnen ons kantoor.

Sommige bedrijven of goede doelen kunnen wel wat extra steun gebruiken in de vorm van juridisch advies, wat we in speciale gevallen tegen een gereduceerd tarief of zelfs kosteloos aanbieden. Ook supporten we regelmatig startups, door het afnemen van hun producten of diensten.

Als Amsterdams kantoor is FORT al jaren sponsor van Artis. Een belangrijke maatschappelijke instelling, die waarden omarmt waar FORT zich graag mee associeert, zoals natuurbehoud, cultuur en educatie. FORT koos voor het sponsoren van de Europese vale gier. Waarom de vale gier? Net als gieren ruimen advocaten vaak “de rommel” van anderen op en hebben ze net als die arme gier, een soms wat luguber imago.

Maar boven alles nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als advocaten bijzonder serieus. Een onafhankelijke, integere advocaat is een onmisbaar fundament van de rechtstaat en biedt een waarborg tegen financieel onrecht, een partijdige overheid en gemakzuchtige rechtspraak.