skip to Main Content
act legal covers all major European business centres
AmsterdamBratislavaBucharestBudapestFrankfurtMilanPragueViennaWarsaw
Meet us at actlegal.com

Branches

act FORT heeft een leidende positie in de branches Vastgoed, Retail en Hotels & Leisure. Onze advocaten hebben een stevige track record in deze sectoren.

Iedere advocaat bij act FORT is niet alleen een specialist op zijn of haar vakgebied maar heeft daarnaast diepgaande kennis van de markt en weet wat er speelt in de business (sectoren) van zijn of haar cliënten. Door samen te werken in multidisciplinaire teams komt hun kennis samen, wat resulteert in een advies dat van alle kanten is doorgelicht en waardoor wij in staat zijn onze cliënten pragmatische oplossingen te bieden. En dankzij de diepgaande marktkennis zijn wij een adviseur die mee- en vooruit denkt, ook ongevraagd. Dit doen wij onder andere door onze kennis met cliënten te delen.

Zo werken wij in de retailbranche o.a. voor een groot aantal (internationale) retailketens, franchisegevers en franchisenemers. Op vastgoedgebied adviseert ons vastgoedteam al 20 jaar lang vastgoedbeleggers, verhuurders en huurders, projectontwikkelaars, woningcorporaties, gemeenten en andere overheden, Daarnaast werken wij nauw samen met  aannemers, architecten, makelaars en notarissen. Leisure- en hotelondernemers adviseren wij in brede zin op het gebied van vastgoedrecht en ondernemingsrecht.

Onze key branches

VASTGOED

 

act FORT heeft de afgelopen 20 jaar een sterke reputatie en uitgebreide kennis van de vastgoed markt opgebouwd door te werken voor ondernemingen die opereren in de vastgoedbranche.

Of het nu gaat om nieuw of bestaand vastgoed, act FORT heeft alle relevante specialisaties in huis om u te begeleiden bij ontwikkel-, beleggings-, (ver)huur-, aan- en verkooptrajecten, inclusief due dilligence, financiering, vergunningen, contractmanagement, arbeidsrechtelijke zaken, verzekeringen, exploitatie, en alles wat er verder maar nodig is om een project te laten slagen.

Door samen te werken in multidisciplinaire teams komt de kennis van het vastgoedrecht en ondernemingsrecht samen en zijn wij in staat onze cliënten in de vastgoedbranche optimaal van advies te voorzien.

act FORT is gerankt in The Legal 500 als Leading Firm in de categorie Real Estate (2020 en 2021).

RETAIL

 

In de retailbranche is geen dag hetzelfde. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Geen enkele andere branche is zo dynamisch als de retailbranche.

Dat vraagt om slagvaardige advocaten die het krachtenspel binnen uw branche begrijpen en al  jarenlang werkzaam zijn voor ondernemingen in deze sector. Dus is act FORT altijd gefocust en klaar om voor én met cliënten kansen te creëren en te benutten.

De specialisten van act FORT zijn complementair aan elkaar, en kunnen onder andere ondersteunen bij het ontwikkelen van winkelformules, franchisenemen en -geven, een doorstart maken, fusies en overnames, koop-, verkoop- en huurtrajecten, personeels- en bestuurszaken.

act FORT is gerankt in The Legal 500 als Leading Firm in de industriecategorie Retail (2018, 2019, 2020 en 2021).

HOTELS & LEISURE

 

De wereld van Hotels & Leisure is enerverend, de concurrentie pittig en de consument veeleisend. Een complexe branche waarin u te maken krijgt met uiteenlopende aspecten van het recht.

act FORT snapt dat en adviseert haar cliënten graag om on top te blijven. Of het nu gaat om de (ver)bouw van een locatie, deelneming in een initiatief, een arbeidsrechtelijke kwestie of de statuten van een nieuwe onderneming.

Met 20 jaar ervaring in de branche Hotels & Leisure, heeft act FORT een aanzienlijke track record opgebouwd. Onder meer op het gebied van fusies en overnames, personeels- en bestuurszaken, vergunningen, het ontwikkelen van formules, franchisenemen en -geven, faillissement, een doorstart maken en koop-, verkoop- en huurtrajecten.