Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Hoe kan een leverancier zich wapenen tegen faillissement van zijn afnemer?

Leverancier aan Retail? Wapen uzelf tegen faillissement van uw afnemer

Leveranciers van goederen zijn vaak het ‘kind van de rekening’ als hun afnemer in faillissement terecht komt. Vooral bij retailers is de leverancier snel de klos. De bank zorgt goed voor zichzelf en staat dichtbij de onderneming. De leverancier staat vaak verder van het bedrijf af en heeft minder mogelijkheden goede voorwaarden af te dwingen. Wie was anderhalf jaar geleden niet blij met het binnenhalen van een mooie klant als Scapino, V&D of Perry Sport? Het liep anders.

Leveranciers doen er goed aan zich op tijd te wapenen tegen mogelijk faillissement. Het Financieele Dagblad schreef onlangs dat de Retail nog altijd het zorgenkindje is van de banken en dat verwacht wordt dat er nog een paar grote ketens gaan vallen. Zeker met het oog op de drukste kwartaal van het jaar voor retailers, zijn het de leveranciers die eigenlijk het risico op zich nemen van die periode. Zij krijgen als laatste betaald.

Voor leveranciers heb ik een download opgesteld met daarin vijf tips hoe zij zich kunnen wapenen tegen faillissement. Lees dit in combinatie met de waarschuwingssignalen die elke leverancier in de gaten zou moeten houden.

Derk van Geel is advocaat insolventierecht en herstructurering. Daarnaast is hij specialist in Bijzonder Beheer. Neem voor vragen contact op via +31(0)20 664 51 11.