Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Adam Nassiri

Adam Nassiri

Student-stagiair Van 1 februari t/m 31 maart 2021

Ook schreef ik veelvuldig memo’s waarop altijd constructieve feedback werd gegeven.

In januari 2021 heb ik de master privaatrecht aan de UvA afgerond  Ik wilde graag nog een stage-ervaring opdoen na de opleiding, en zo begon ik in februari voor twee maanden bij Fort Advocaten aan mijn stage. Door mijn master met afstudeerrichting ondernemingsrecht was ik erg gefocust op het ondernemingsrecht. Door de kantoorbrede stage bij Fort Advocaten, heb ik ook positieve ervaringen opgedaan in rechtsgebieden die nauw verbonden zijn met het ondernemingsrecht.

Op mijn eerste dag werd ik warm ontvangen. Ik maakte meteen deel uit  van het team. Het is op kantoor laagdrempelig en er heerst een informele sfeer. Als ik met vragen zat, stond het mij vrij om bij partners of advocaten naar binnen te lopen. Ze kwamen ook bij mij langs.

Ondanks dat ik door Covid-19 veel vanuit huis werkte, heb ik een goed beeld gekregen van de advocatuur. Ik werkte twee dagen per week op kantoor en als ik thuis werkte waren de advocaten te allen tijde goed bereikbaar.

De werkzaamheden die ik verrichtte waren jurisprudentie- en literatuuronderzoeken. Ook schreef ik veelvuldig memo’s waarbij altijd constructieve feedback werd gegeven. Bovendien woonde ik calls bij met cliënten. Mee gaan naar zittingen is helaas niet gelukt door COVID-19, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden! De zaken waar ik in werd betrokken waren groot, complex en uitdagend.

Adam Nassiri