Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Amber Messchaert

Amber Messchaert

Student-stagiair bij FORT van 3 januari t/m 28 februari 2018

De hoogtepunten waren voor mij toch wel het bijwonen van zittingen, waar je de advocaten “in actie” kan zien.

Aan het einde van mijn bachelor besloot ik een tussenjaar te nemen. Het leek mij belangrijk om als advocaat in spe beter beslagen ten ijs te komen op het moment dat ik ga werken. Dat bleek een goede keuze te zijn. Ik ben een ervaring rijker waar ik profijt van zal hebben.

Mijn eerste dag herinner ik me nog goed. Ik had geen idee wat mij te wachten stond en in hoeverre ik voorbereid was op het fulltime meedraaien op een advocatenkantoor. Voor mijn gevoel wist ik nog vrij weinig uit mijn bachelor. Maar bij FORT word je erg goed door de stagebegeleiders en advocaten begeleid. Je krijgt opbouwende feedback, waar je altijd mee vooruit kunt.

Bij FORT loop je een kantoorbrede stage: je ontvangt opdrachten van advocaten van de verschillende secties. Je krijgt een totaalplaatje van hoe het is om werkzaam te zijn in de advocatuur. Ik heb een brede interesse voor verschillende rechtsgebieden en vond het leuk om elke dag verschillende vraagstukken uit te zoeken.

De hoogtepunten waren voor mij toch wel het bijwonen van zittingen, waar je de advocaten “in actie” kan zien. Voor wie advocaat wil worden, zijn dit toch wel dé momenten waardoor je extra gemotiveerd raakt.

Er heerst een ontzettend goede sfeer op het kantoor. Iedereen is open en toegankelijk waardoor je je al gauw thuis voelt. Bovendien zit je bij verschillende advocaten op de kamer en leer je in twee maanden iedereen kennen. Aan het einde van de week is er natuurlijk de vrijdagmiddagborrel. Ook heb ik een teamdag bijgewoond waarbij we met het hele kantoor een interactieve middag hadden met een aansluitende borrel én diner in hartje Amsterdam.

Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn stageperiode. Het is een ervaring die ik niet had willen missen! Graag bedank ik dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan deze twee geweldige maanden!

Amber Messchaert