Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Amir Majdoub

Amir Majdoub

Student-stagiair van 1 december 2017 t/m 31 januari 2018

FORT is een uitstekende plek om kennis te maken met een middelgroot advocatenkantoor dat op diverse privaatrechtelijke gebieden actief is.”

Gedurende mijn stageperiode bij FORT Advocaten heb ik voor het eerst kennis kunnen maken met de commerciële rechtspraktijk en is mijn ambitie om advocaat te worden aanzienlijk gegroeid. Door kantoorbreed te worden ingezet, heb ik me op diverse rechtsgebieden kunnen oriënteren en ontwikkelen.

Omdat dit mijn eerste stage was bij een advocatenkantoor vond ik het best spannend om te zien of de advocatuur bij mij paste. Gelukkig werd ik al vanaf het eerste moment hartelijk ontvangen door de mensen bij FORT. Zij zijn erg toegankelijk, sympathiek en behulpzaam, waardoor ik mij al snel op mijn gemak voelde binnen het kantoor. Ook door de vele gezellige lunches, wandelingen en borrels heb ik mijn collega’s in een informele setting beter leren kennen, waardoor teamgeest en een productieve samenwerking gestimuleerd werden.

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit literatuur- en jurisprudentieonderzoek, waarbij de opdrachtgevende advocaat een toelichting geeft over de te onderzoeken materie. Voor nadere vragen of opmerkingen kon je de advocaat vrijwel altijd bellen of naar deze toe lopen. Ook zit je dagelijks op verschillende plekken en maak je dus kennis met veel verschillende soorten advocaten, waardoor het ook mogelijk is hen om advies te vragen.

Ik heb research gedaan en mocht diverse besprekingen op kantoor en zittingen bij de rechtbank, het gerechtshof en de Ondernemingskamer bijwonen. Zo sta je met je laarzen diep in de modder van de advocatuur en doe je praktische ervaring op.

Al met al was de stage op diverse gebieden erg leerzaam, maar ook zeer leuk en gezellig. FORT is een uitstekende plek om kennis te maken met een middelgroot advocatenkantoor dat op diverse privaatrechtelijke gebieden actief is.

Amir Majdoub