Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Anil Ayaz

Anil Ayaz

Student-stagiair van 1 april t/m 31 mei 2022

“Hoewel ik voornamelijk geïnteresseerd was in het ondernemingsrecht, leek een kantoorbrede stage mij de manier om er achter te komen of de andere rechtsgebieden mij in de praktijk zouden verrassen. Dat is zeker gelukt! “

In de maanden april en mei 2022 heb ik mijn studentstage bij act Fort Advocaten gelopen. Gedurende mijn master privaatrecht aan de UvA wist ik nog niet zeker of ik daadwerkelijk de advocatuur in wilde gaan. Een kantoorbrede stage bij act Fort Advocaten mij een uitgelezen kans om hier achter te komen.

Hoewel ik voornamelijk geïnteresseerd was in het ondernemingsrecht, leek een kantoorbrede stage mij de manier om er achter te komen of de andere rechtsgebieden mij in de praktijk zouden verrassen. Dat is zeker gelukt!

Op mijn eerste dag werd ik rondgeleid door het kantoor en ben ik door iedereen met open armen ontvangen. Vanaf dat moment heb ik veel verschillende opdrachten gekregen. Zo heb ik memo’s opgesteld aan de hand van jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Hierdoor heb ik in korte tijd veel kennis opgedaan in de verschillende rechtsgebieden en ervaren hoe leerstukken, die tijdens de studie aan bod zijn gekomen, in de praktijk worden toegepast.

Gedurende mijn stage ben ik door een van de curatoren betrokken bij een dossier en heb ik hiervoor ook een bespreking bijgewoond. Ik heb een zitting bij de rechtbank Amsterdam bijgewoond en heb zo de procespraktijk meegemaakt. Dat vond ik heel tof om te ervaren!

Al met al ben ik blij dat ik mijn eerste studentstage bij act Fort Advocaten heb kunnen lopen. Door de altijd prettige en gezellige sfeer ben ik elke dag met plezier naar kantoor gegaan en heb ik het naar mijn zin gehad tijdens de verschillende informele activiteiten.

Dus mocht je, net als ik, twijfelen of de advocatuur iets voor jou is, dan raad ik het zeker aan om een studentstage bij act Fort Advocaten te gaan lopen. Dankzij mijn stage zal ik waarschijnlijk een carrière in de advocatuur voortzetten!

Anil Ayaz