Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Anne Minnema

Anne Minnema

Student-stagiair van 2 juli t/m 31 augustus 2018

Ik ging mee naar besprekingen en zittingen en woonde verschillende jurisprudentiebesprekingen bij.

Na mijn bachelor was ik in de maanden juli en augustus 2018 welkom bij FORT Advocaten als student-stagiaire. Aangezien ik er nog niet helemaal uit was welke master ik wilde gaan kiezen, sprak een stage bij FORT mij aan vanwege het kantoorbrede aspect: de kans om kennis te maken met verschillende rechtsgebieden. Vanaf de eerste dag voelde ik me welkom bij FORT en dit is de rest van de stageperiode zo gebleven. Deze negen weken zijn daarom ook echt voorbij gevlogen!

Tijdens mijn stage ben ik vooral ingezet voor jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Ook heb ik memo’s geschreven en mocht ik meedenken over processtukken. Ik ging mee naar besprekingen en zittingen en woonde verschillende jurisprudentiebesprekingen bij.

De advocaten zijn ook actief bij beroepsverenigingen. Zo mocht ik mee naar een bijeenkomst van de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen in de Bijlmerbajes waar een nieuw vastgoedproject werd gepresenteerd: de herontwikkeling van de Bijlmerbajes. We kregen ook een rondleiding door het huis van bewaring.

Doordat ik bij verschillende advocaten op de kamer heb gezeten, heb ik een goede indruk gekregen van het werk en de activiteiten van de advocaten. Het is niet alleen leerzaam om te wisselen van kamer, maar ook gezellig. De advocaten bij FORT zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Je kunt bij iedereen binnenlopen om iets te bespreken of om gewoon even een praatje te maken. Opdrachten worden goed uitgelegd en je wordt uitgedaagd kritisch mee te denken. Je bijdrage wordt serieus genomen, waardoor je je betrokken voelt bij de zaken.

De advocaten werken hard maar zijn ook in voor gezelligheid. De lunch aan de grote tafel, de wandelingen in het park en de borrels en barbecues in de kantoortuin dragen hier zeker aan bij.

Kortom, ik zou een stage bij FORT van harte aanraden!

FORT, bedankt voor de afgelopen twee maanden en tot ziens!

Anne Minnema