Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Apolline Diepenhorst

Student-stagiair van 31 januari t/m 31 maart 2024

“Ik heb inzicht gekregen in rechtsgebieden waarvan ik nooit had gedacht dat daar mijn interesse zou liggen.”

Als derdejaars rechtenstudent twijfelde ik of het niet te vroeg was om stage te gaan lopen, ik wist nog niet welke master ik na mijn bachelor wilde gaan doen. Uiteindelijk heeft mijn stage bij FORT hier positief aan bijgedragen. Ik heb inzicht gekregen in rechtsgebieden waarvan ik nooit had gedacht dat daar mijn interesse zou liggen. Ik heb van de advocaten mooie opdrachten gehad waar ik soms wel dagen mee bezig was. Het leuke aan sommige opdrachten was dat ze daadwerkelijk werden gebruikt voor een zitting. Op de valreep heb ik drie zittingen bijgewoond. Twee fysieke zittingen en een digitale zitting.

Voor een van die zittingen had ik jurisprudentie uitgezocht over de casus, ik kon de situatie tijdens de zitting daardoor goed volgen. Naast het harde werken, werden er ook veel leuke dingen gedaan, zoals een kroegentocht en de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Ook ben ik mee geweest naar een Ajaxwedstrijd.

Als derdejaars student raad ik het zeker aan om stage te lopen, het is een hele leuke periode met hard werken en veel gezelligheid.

Door mijn stage bij FORT ben ik weer een stap verder in mijn carrièrekeuze.

Apolline Diepenhorst