Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Aylin Ali

Aylin Ali

Student-stagiair van 1 september t/m 31 oktober 2022

Ik heb drie zittingen bijgewoond. Ik kon de zittingen goed volgen omdat de advocaat de zaak vooraf met mij besprak of omdat ik een opdracht had gemaakt voor de betreffende zaak.

Van 1 september t/m 31 oktober was ik student-stagiair bij act FORT. Het was mijn tweede stage, maar deze was kantoorbreed. Dat is mij zeer goed bevallen. Ik kon zo kennis maken met het insolventierecht, in de praktijk is dat een ontzettend leuk rechtsgebied. Daarnaast heb ik een nog beter beeld gekregen van de advocatuur en alles wat daarbij komt kijken.

Op mijn eerste dag heb ik een rondleiding gekregen door het mooie pand en met iedereen kennisgemaakt. Daarna kon ik aan de slag met interessante en uitdagende opdrachten. Iedereen neemt de tijd om de opdracht aan je uit te leggen en je mag bij iedereen naar binnen lopen om te sparren of gewoon een praatje te maken. Bij act FORT is er elke dag, naast het harde werken, ook tijd voor gezelligheid omdat je met elkaar luncht en daarna een wandeling maakt door het Vondelpark.

Vanaf dag één voelde ik mij zeer welkom in het team. Mijn mening telde, hierdoor heb ik meer vertrouwen in mijzelf gekregen als toekomstig advocaat. Ik kan een stage bij act FORT iedereen ten zeerste aanraden.

Ik heb drie zittingen bijgewoond. Ik kon de zittingen goed volgen omdat de advocaat de zaak vooraf met mij besprak of omdat ik een opdracht had gemaakt voor de betreffende zaak. Tevens heb ik deelgenomen aan de wekelijkse jurisprudentiebesprekingen waarbij ik ook zelf een aantal keer een artikel of een arrest heb gepresenteerd. Kortom, je wordt op diverse manieren betrokken bij het team en de werkzaamheden. Daarnaast heb ik een afscheidsborrel van een collega meegemaakt. Uit de speeches die werden gehouden, blijkt de saamhorigheid binnen kantoor.

De twee maanden zijn voorbijgevlogen. Ik kijk terug op een ontzettend leuke en leerzame stageperiode. Ik wil dan ook iedereen bij act FORT bedanken voor deze bijzondere periode.

Hopelijk tot ziens!

Aylin Ali