Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Caprice Goeree

Caprice Goeree

Student-stagiair van 1 juli t/m 31 augustus 2021

Het bijwonen van de zittingen vond ik het leukst, omdat je in contact komt met de cliënten en de advocaten aan het werk ziet.

Naast mijn masters privaat-en strafrecht, wilde ik praktijkervaring opdoen bij een middelgroot advocatenkantoor. Omdat ik goede verhalen van andere studenten over act Fort Advocaten hoorde, wilde ik dat daar graag doen. Ik werd aangenomen en liep stage in de periode juli en augustus 2021.

Op de eerste dag kwam iedereen gezellig een praatje maken, maar ook werd ik meteen aan het werk gezet. Je verricht werkzaamheden voor het hele kantoor, waardoor je van alle rechtsgebieden wat meekrijgt. Als student-stagiaire verricht je voornamelijk onderzoek naar jurisprudentie en literatuur. De advocaten komen naar je toe met een vraag en leggen die vraag uit aan de hand van de zaak die zij behandelen. Hierdoor krijg je een beter beeld van het effect dat de opdracht op de zaak heeft. Daardoor leer je ontzettend veel en kom je dingen tegen die je op de universiteit nog niet hebt geleerd.

Naast de werkzaamheden die ik heb verricht voor de advocaten, heb ik twee keer een zitting mogen bijwonen in Haarlem en Leeuwarden. Je krijgt dus niet alleen een kijkje in het werk van een advocaat, maar je ziet tevens nog iets van het land. Het bijwonen van de zittingen vond ik het leukst, omdat je in contact komt met de cliënten en de advocaten aan het werk ziet.

act FORT heeft erg zijn best gedaan om deze praktijkervaring mee te geven, ondanks de coronamaatregelen die het allemaal wat lastiger maken.

act FORT is een ambitieus, hardwerkend en sfeervol advocatenkantoor waar student-stagiaires een goed beeld krijgen van de praktijk. Ik heb tijdens deze stage veel geleerd, maar ook een erg leuke tijd gehad met de mensen die ik er ontmoette. Daarom raad ik iedere student aan om bij act FORT praktijkervaring op te doen!

Caprice Goeree