Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Chantal Hageman

Chantal Hageman

Student-stagiair van 1 februari t/m 29 maart 2019

“Twee weken later hebben we met zijn drieën de brief van de rechtbank geopend waar een positief vonnis in zat.”

De maanden februari en maart was mijn stageperiode bij FORT advocatenkantoor. Ik had mijn master privaatrecht afgerond en ik wilde graag ervaring opdoen bij een middelgroot advocatenkantoor. In deze twee maanden, die voorbij zijn gevlogen, heb ik ontzettend veel geleerd. Als student-stagiaire word je bij veel leuke zaken betrokken. Ik had het geluk dat ik met Elias van Kampen en Eva Bokslag mee mocht naar een zitting in Eindhoven. Deze dag, met de laatste voorbereidingen in de trein en voorafgaand aan de zitting een lunch met de cliënt, heeft mij een goede indruk gegeven waar een advocaat allemaal mee te maken kan krijgen tijdens een zitting. Twee weken later hebben we met zijn drieën de brief van de rechtbank geopend waar een positief vonnis in zat.

Verder word je als student-stagiaire betrokken bij de wekelijkse jurisprudentieoverleggen van de verschillende secties op kantoor. Als student-stagiaire lever je daar vaak in je tweede maand een bijdrage aan door het bespreken van een uitspraak of artikel. De diverse opdrachten van verschillende secties, de jurisprudentieoverleggen en het feit dat je bij verschillende advocaten op de kamer zit, gaven mij een goede indruk van de praktijk.

Naast het werk is er bij FORT ook tijd voor ontspanning. Je leert de advocaten beter kennen door de dagelijkse rondjes door het Vondelpark en de borrel op vrijdagmiddag. Dit is tevens een goede gelegenheid om vragen te stellen over het vak. Daarnaast mocht ik FORT vertegenwoordigen bij de bowlingwedstrijd van de Jonge Balie.

Al bij al is een stage een goede, leerzame en hele leuke manier om een kantoor te leren kennen in twee maanden en ik ben blij dat ik de dagelijkse rondjes door het Vondelpark in de toekomst niet hoef te missen. Vanaf aankomende maand zal ik namelijk de sectie Ondernemingsrecht (overnamepraktijk) bij FORT komen versterken als paralegal. Een nieuwe uitdaging waar ik met ontzettend veel plezier naar uit kijk.

Chantal Hageman