Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Clemens Oomes

Student-stagiair van 1 september t/m 31 oktober 2023

“Het meest heb ik genoten van de zittingen en besprekingen met cliënten!”

Ik heb in de periode van 1 september tot en met 31 oktober stage gelopen bij act Fort Advocaten. Voor mij waren deze twee maanden mijn eerste aanraking met het juridische werk in de praktijk. Ik kan iedereen die nog geen praktijkervaring heeft opgedaan aanraden om een stage te lopen. Het biedt  je snel een helder beeld van wat je kunt verwachten van de advocatuur en stelt je in staat om de kennis die je in de collegebanken hebt opgedaan toe te passen in memo’s en processtukken.

FORT sprong er voor mij uit omdat de stage kantoorbreed is en ik zo in aanraking zou komen met verschillende rechtsgebieden die mijn interesse al hadden of die mijn interesse juist wekten.
Opdrachten voor de secties vastgoedrecht en insolventierecht hebben ervoor gezorgd dat ik deze rechtsgebieden, die in mijn bachelor minder aan bod zijn gekomen, enorm interessant ben gaan vinden.

Ik kan FORT verder aanraden omdat het bij dit kantoor ongelofelijk prettig samenwerken is met je collega’s. De advocaten die met een opdracht bij je komen leggen deze helder uit en geven na afloop duidelijke feedback.

Zo leer je in twee maanden enorm veel van het werk dat je aanlevert. Daarnaast lunch je gezellig samen en drink je op vrijdag een borrel.

Het meest heb ik genoten van de zittingen en besprekingen met cliënten! Mee naar intakegesprek in een faillissement in de stad, een bespreking met belanghebbenden van een zaak op kantoor, drie zittingen bij de rechtbank en eentje bij het hof.
Omdat je meewerkt aan deze zaken leven de belangen enorm bij je. Mijn hoogtepunt was een kort geding inzake een vastgoedgeschil. De zitting vond al plaats binnen enkele dagen en er moest dus in een korte periode veel werk worden verzet.

Ik heb toen een concept conclusie van antwoord geschreven. Iets waar ik veel van heb geleerd. Ik denk dat ik voor velen kan spreken als ik zeg dat je na een stage bij FORT een veel beter idee hebt of de advocatuur iets voor je is of niet. In mijn geval is dat zo en ik ben iedereen bij FORT dan
ook erg dankbaar!

Clemens Oomes