Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Daan van Ark

Daan van Ark

Student-stagiair van 1 mei t/m 30 juli 2019

Door mijn stage bij FORT is mijn enthousiasme voor de advocatuur zeker gegroeid.

Nadat ik in april mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid had behaald, mocht ik in de maanden mei en juni stagelopen bij FORT. Tijdens deze twee maanden leer je verschillende rechtsgebieden kennen. Ik zou een stage bij FORT iedereen aanraden die een kantoorbrede stage wil lopen bij een middelgroot advocatenkantoor.

De stage is zeer goed bevallen. Door de open sfeer voel je je gelijk op je plek. Verder kan je bij iedereen naar binnen lopen als je vragen hebt of als je wilt overleggen. De advocaten bij FORT nemen echt de tijd om je vragen te beantwoorden en te vertellen over hun werkzaamheden. Je wisselt vaak van plek, waardoor je veel advocaten leert kennen en verschillende opdrachten krijgt.
De werkzaamheden bestaan vooral uit het schrijven van memo’s over rechtsvragen uit verschillende rechtsgebieden en het bijwonen van de jurisprudentie overleggen waarbij je ook jurisprudentie presenteert. Je gaat mee naar zittingen. Zeker als je de feiten en achtergronden van een zaak (een beetje) kent, is het heel leuk om zo’n zitting mee te maken.

Door deze werkzaamheden krijg je een goed beeld van de dagelijkse werkzaamheden van een advocaat. Bij FORT wordt er hard gewerkt, maar is er ook tijd voor ontspanning. Zo wordt er gezamenlijk geluncht aan de grote tafel en wordt er na de lunch een rondje gewandeld door het Vondelpark. Tot slot is er elke vrijdag een borrel die met mooi weer in de tuin plaatsvindt.

Door mijn stage bij FORT is mijn enthousiasme voor de advocatuur zeker gegroeid. Graag wil ik alle medewerkers van FORT bedanken voor de fijne weken die ik hier heb gehad!

Daan van Ark