Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

David Hakhoff

Student-stagiair van 2 augustus t/m 31 oktober 2021

Door het doen van juridisch onderzoek word je ook snel betrokken in de daaraan verbonden procedures. Zo heb ik met betrekking tot een 843a-procedure in een memo getracht de argumenten van de wederpartij te voorspellen.

Nadat ik mijn bachelor Rechten had behaald heb ik twee maanden fulltime stage gelopen bij act Fort Advocaten. Ik kan een stage bij act FORT aan iedereen aanraden die op zoek is naar een kantoorbrede stage bij een middelgroot kantoor met een gezonde mix van professionaliteit en gezelligheid.

Op mijn eerste dag werd ik direct aan iedereen voorgesteld en vanaf dat moment bleven de opdrachten eigenlijk alleen maar binnenstromen. De grote verscheidenheid aan opdrachten maakte het werk uitdagend: van het doen van jurisprudentieonderzoek tot het schrijven van een hele concept-dagvaarding. Daarbij wordt een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht, maar staan de advocaten altijd open voor vragen en overleg. Zo doe je in een zeer korte tijd veel kennis op van verschillende rechtsgebieden.

Door het doen van juridisch onderzoek word je ook snel betrokken in de daaraan verbonden procedures. Zo heb ik met betrekking tot een 843a-procedure in een memo getracht de argumenten van de wederpartij te voorspellen. Vervolgens mocht ik mee naar de 5 uur-durende zitting om diezelfde argumenten uit de mond van de advocaat wederpartij te horen komen. Dat is natuurlijk ontzettend gaaf, en aangezien de zitting goed verliep werd die dan ook afgesloten met een biertje bij de plaatselijke kroeg.

act FORT heeft daarnaast ook een leuke curatorenpraktijk waar ik veel voor heb mogen doen. In de vierde week kon ik met de curator mee voor een gesprek met de bestuurders van een zojuist gefailleerd bedrijf. Toen diezelfde curator een moment later meer dan driehonderd pagina’s aan bankafschriften op mijn bureau legde om door te nemen was het wel even schrikken, maar als je dan vindt wat je zoekt is dat ook wel weer tof. Vervolgens werd ik in alle correspondentie ten behoeve van het faillissement meegenomen in de cc, waardoor ik een goed beeld kreeg van het curatorschap.

Tot slot hangt er bij act FORT ook een zeer gezellige sfeer. Zo is het niet ongebruikelijk dat advocaten bij je binnenlopen voor een praatje, lunch je gezamenlijk en wisselde je als stagiair regelmatig van kamer. Een van de hoogtepunten was het personeelsuitje in september waarbij Volendam volledig is uitgespeeld. Doormiddel van elektrische scooters, een bus, een rib en een oud zeilschip belandden we bij een visrestaurant met een gezellige Hollandse zanger.

Ik bedank act FORT en de medewerkers voor een ontzettend leuke stageperiode!

David Hakhoff