Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Dirk Vierwind

Dirk Vierwind

Student-stagiair van 1 maart t/m 30 april 2018

Er heerst een laagdrempelige sfeer en er wordt enorm hard en serieus gewerkt.

Aan het eind van mijn Bachelor leek een student-stage mij de ideale manier om kennis te maken met de commerciële rechtspraktijk. FORT leerde ik kennen door een inhousedag met de rechtswinkel waar ik toen als vrijwilliger werkzaam was Ik had gelijk een goed gevoel bij het kantoor. Prettige sfeer en mensen, leuke rechtsgebieden. Kort daarna heb ik gesolliciteerd naar een student-stage. Ik mocht van 1 maart t/m 30 april komen.

Ik heb het bij FORT erg naar mijn zin gehad. Er heerst een laagdrempelige sfeer, en er wordt enorm hard en serieus gewerkt   Je kan bij iedereen terecht  voor  vragen of advies. Ik heb voor bijna alle advocaten werkzaamheden verricht en bij bijna alle advocaten op de kamer mogen werken. Zo krijg je een echte inkijk in de day-to-day praktijk van een advocaat. Vanwege de kantoorbrede stage leer je uiteraard over alle verschillende rechtsgebieden waarin FORT werkzaam is, maar de opdrachten lopen zo uiteen dat je ook leert over bijvoorbeeld procesrecht en de gedragsregels voor de advocatuur. Ik had op voorhand niet gedacht dat ik over zulke uiteenlopende zaken zou leren, erg nuttig en leuk! Ik  vond het fijn  dat de advocaten de tijd nemen om feedback te geven op het aangeleverde werk, zodat je er echt van leert. De stage was bijzonder leerzaam  Mijn analyses werden altijd serieus genomen , kritiek was altijd opbouwend.

De werkzaamheden tijdens de stage bestaan met name uit het schrijven van memo’s en jurisprudentieonderzoek. Daarnaast woon je wekelijks drie sectie-overleggen bij, waarin actuele artikelen en jurisprudentie behandeld worden. Ook heb ik cliëntbesprekingen bijgewoond en een cursus die  door één van de partners van kantoor aan makelaars en taxateurs werd gegeven. De echte krenten uit de pap zijn natuurlijk de zittingen, ik heb verschillende zittingen bij mogen wonen, waaronder één bij het hof.

Op kantoor is iedereen vriendelijk en geïnteresseerd. Erg prettig is dat er samen geluncht wordt, daarna wordt er vaak een rondje gelopen door het Vondelpark. Op vrijdagmiddag wordt er een leuke borrel georganiseerd en bij lekker weer soms een barbecue in de tuin. Als student-stagiair ben je bij alle activiteiten welkom. Op mijn een na laatste stagedag zijn we met een grote groep uiteten geweest voor Koningsnacht, super gezellig!

Ik wil iedereen bij FORT graag bedanken voor de leerzame en leuke stage, het is voorbij gevlogen. Ik hoop dat we elkaar in de toekomst weer zien.

Dirk Vierwind