Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Djurre de Beurs

Djurre de Beurs

Student-stagiair van 3 oktober t/m 30 november 2022

“Tijdens mijn werkzaamheden kon ik in de praktijk toepassen wat ik tijdens mijn studie had geleerd en leerde ik veel nieuwe dingen over verschillende onderwerpen..

Vastgoedrecht heb ik altijd interessant gevonden. Daarnaast wilde ik graag stage lopen bij met een middelgroot kantoor. Omdat act FORT kantoorbrede stages biedt, maakte ik ook kennis met  de andere rechtsgebieden. Naast vastgoedrecht is dat ondernemingsrecht, insolventierecht en arbeidsrecht. Het was fijn om kennis te maken met deze andere gebieden. Het verbreedt je kijk op het recht.

Vanaf het begin van mijn stageperiode was iedereen heel open en werd ik direct bij zaken betrokken. Er was goede begeleiding en altijd ruimte om vragen te stellen. Door direct betrokken te worden krijg je een goed idee waar een zaak over gaat en omdat je mee mag denken over een oplossing weet je waarvoor je het doet. Verder was het leuk en leerzaam om betrokken te worden in gesprekken met derden en om vragen te mogen stellen tijdens deze gesprekken.

Ik ben veel bezig geweest met het uitzoeken van juridische vraagstukken over verschillende onderwerpen. Daarnaast heb ik jurisprudentieonderzoek gedaan. Tijdens deze werkzaamheden kon ik in de praktijk toepassen wat ik tijdens mijn studie had geleerd en leerde ik veel nieuwe dingen over verschillende onderwerpen.

Naast deze bezigheden ben ik ook verschillende keren met advocaten en curatoren meegegaan naar zittingen en faillissementen. Zo heb ik onder andere meerdere (pogingen tot) schikkingen meegemaakt. Dat was interessant om van dichtbij mee te maken. Je voelt je heel betrokken.

Naast de inhoudelijke taken zijn er sociale activiteiten op kantoor. Zo eet iedereen tussen de middag samen aan een grote tafel en wordt daarna een wandeling door het Vondelpark gemaakt. Een keer per week is er een bootcamp en de vrijmibo’s waren een mooie afsluiter van de week. Het leuke is dat je tijdens de sociale activiteiten iedereen ook op een informelere manier leert kennen. Ik voelde me dan ook al snel thuis en ging elke dag met plezier naar kantoor.

Vanzelfsprekend wil ik alle advocaten en medewerkers van act Fort Advocaten hartelijk bedanken voor de leuke en leerzame stageperiode. Dankzij het enthousiasme van een ieder werd mijn enthousiasme voor de advocatuur steeds groter en ga ik de leuke twee maanden van mijn stage zeker missen.

Djurre de Beurs