Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Elieke Deenik

Student-stagiair van 1 maart t/m 30 april 2021

Met sommige rechtsgebieden was ik nog weinig in aanraking gekomen. Dat was af en toe een uitdaging, maar daardoor leerde ik in korte tijd wel een hele hoop nieuwe dingen bij.”

Het lijkt nog maar gister: op de fiets naar mijn eerste dag kreeg ik het verlossende belletje van mijn begeleider dat ik mijn scriptie mocht gaan verdedigen. Vandaag sluit ik, met deze stage, het laatste onderdeel van mijn master af.

Praktijkervaring opdoen in de advocatuur was iets wat ik nog graag wilde doen aan het einde van mijn studie. Fort was een kantoor dat me al eerder was bijgebleven en ik keek er dan ook erg naar uit om hier in maart te mogen beginnen.

Op mijn eerste dag werd ik hartelijk ontvangen en was iedereen zo vriendelijk en geïnteresseerd dat ik me al snel thuis voelde. Het was leuk om te merken dat veel advocaten je meteen wilden betrekken bij uiteenlopende zaken op verschillende rechtsgebieden. Met sommige van deze gebieden was ik nog weinig in aanraking gekomen. Dat was af en toe een uitdaging, maar daardoor leerde ik in korte tijd wel een hele hoop nieuwe dingen bij.

Door de afwisseling in opdrachten kreeg ik een grondig beeld van wat de commerciële rechtspraktijk te bieden heeft en  bood het mij ook de mogelijkheid om me nader te oriënteren op de richting die ik zelf hierna op wil.

Het thuiswerken was goed georganiseerd en contact onderhouden over een opdracht waar je aan werkte, ging makkelijk via de mail of door even te bellen. Daarnaast zorgden de leuke Vandaagjes van Mirjam ervoor dat je op de hoogte bleef van wat zich op kantoor (en daar buiten) afspeelde. Maar ook van de leuke, persoonlijke verhalen van collega’s die hierin terug te lezen waren.

De combinatie van de prettige informele sfeer enerzijds en de grote en uitdagende zaken anderzijds, maakte deze stage bij Fort een ervaring die me nog lange tijd met veel plezier bij zal staan.

Ik kijk terug op een leuke, interessante en leerzame tijd waarin ik een goed beeld heb gekregen van de advocatuur en door de constructieve feedback ook veel heb geleerd over mezelf. Ik wil iedereen van Fort daar heel erg voor bedanken!

Elieke Deenik