Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
SONY DSC

Eveline van der Pol

Student-stagiair van juni t/m juli 2016

Een stage bij FORT kan ik iedereen aanraden, zowel studenten die nog niet goed weten welk kant zij op willen als studenten die zich al gespecialiseerd hebben.

In de maanden juni en juli heb ik stage gelopen bij FORT Advocaten. Ik heb de afstudeerrichting Arbeidsrecht aan de VU afgerond en ben momenteel bezig de afstudeerrichting Privaatrecht (Ondernemingsrecht) af te ronden.Vanaf de eerste dag voelde ik me erg welkom bij FORT en dit is de rest van de stageperiode zo gebleven.

Aan verschillende secties heb ik hulp kunnen bieden. Mijn interesse voor het arbeidsrecht was bekend; ben dan ook blij dat ik heb kunnen assisteren bij arbeidsrechtelijke kwesties. Als kers op de taart mocht ik op mijn voorlaatste dag mee naar een zitting over een ontslag op staande voet, waar de gemoederen tussen werkgever en werknemer flink opliepen. Mede hierdoor heb ik een goed beeld kunnen krijgen van de advocatuur; advocaten zitten niet enkel de hele dag achter hun bureau, maar hebben zo nu en dan ook een spannende zitting.

Wat ik vooral heel fijn vind bij FORT, is de informele en gezellige sfeer. De lunch aan een grote tafel, de wandelingen in het Vondelpark en de borrels en barbecues in de kantoortuin dragen hier zeker aan bij. Ook kun je bij iedereen naar binnenlopen om iets te bespreken of om gewoon even een praatje te maken. Wanneer je een opdracht krijgt, nemen de advocaten de tijd om de aard van de opdracht duidelijk te maken. Als je klaar bent met je klus, krijg je vervolgens feedback. Je bijdrage wordt serieus genomen. Je wordt echt betrokken bij de casus en gestimuleerd zelf over mogelijkheden na te denken.

Een stage bij FORT kan ik iedereen aanraden, zowel studenten die nog niet goed weten welk kant zij op willen als studenten die zich al gespecialiseerd hebben.

Eveline van der Pol