Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Famke Rohtstegge

Famke Rothstegge

Student-stagiair van 2 mei t/m 30 juni 2021

Toen ik op de insta-pagina van FORT een vacature voor een student-stage in de maanden mei en juni zag staan heb ik meteen gesolliciteerd.” 

Toen ik op de insta-pagina van FORT een vacature voor een student-stage in de maanden mei en juni zag staan heb ik meteen gesolliciteerd. Ik mocht op gesprek komen en meteen dezelfde middag kreeg ik een telefoontje dat ik was aangenomen. Bij FORT loop je een kantoorbrede stage en maak je kennis met alle rechtsgebieden die FORT rijk is.

Tijdens de stage heb je contact met bijna iedereen op kantoor. Als advocaten een opdracht voor je hebben lopen ze meestal langs en nemen de tijd om je de hele zaak uit te leggen. Hierdoor weet je precies waarom je iets aan het uitzoeken bent en welke belangen erachter zitten. Tijdens mijn stage heb ik veel jurisprudentie- en literatuuronderzoek verricht, heb ik memo’s opgesteld en conceptbrieven geschreven. Daarnaast heb ik een aantal keer een uitspraak gepresenteerd tijdens de wekelijkse sectie- en jurisprudentieoverleggen en mocht ik mee naar een tentamentraining arbeidsrecht aan studenten van de VU.

Omdat tijdens mijn stage de coronamaatregelen nog steeds van kracht waren, heb ik mijn stage deels vanuit huis gelopen. Voor een vraag of overleg kon ik altijd telefonisch bij iedereen terecht. Op kantoor werken is natuurlijk gezelliger. Tussen de middag werd er vaak een broodje gehaald of een wandeling in het Vondelpark gemaakt. Ook werd er door kantoor een wandeling georganiseerd waarbij we in kleine groepjes op pad gingen. Daarnaast is er elke week een bootcamp waarbij je in een klein groepje en onder begeleiding van een personal trainer verschillende oefeningen doet; een goeie gelegenheid om elkaar ook op een andere manier te leren kennen!

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage bij FORT en zou iedereen dan ook aanraden om bij dit leuke, veelzijdige kantoor een studentstage te lopen! Ik wil iedereen bij FORT dan ook graag nogmaals bedanken voor de fijne tijd.

Famke Rothstegge