Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Frank Barneveld

Frank Barneveld

Student-stagiair van 1 februari t/m 31 maart 2022

Je krijgt veel van de praktijk mee, bent op hoog niveau bezig met het recht en wordt opgenomen binnen een leuke groep medewerkers.” 

‘Worth the efFORT!’

Ik heb in de periode van 1 februari 2022 tot en met 31 maart 2022 stage gelopen bij act FORT Advocaten. Mijn advies aan elke student is om een stage te lopen bij een advocatenkantoor, bedrijf of instelling binnen de juridische praktijk. Je weet een stuk beter de te stof plaatsen die je binnen de rechtenstudie hebt opgedaan en krijgt een goed beeld wat je uiteindelijk in de praktijk kan verwachten.

Waarom ik het aanraad om specifiek bij act FORT stage te lopen? Je krijgt veel van de praktijk mee, bent op hoog niveau bezig met het recht en wordt opgenomen binnen een leuke groep medewerkers. Vaak zijn er twee of drie stagiairs waardoor je met elkaar ervaringen kan uitwisselen en af en toe koffie kan drinken.

Ik ben mee geweest naar drie zittingen, een getuigenverhoor, een faillissementsintake en twee besprekingen met belanghebbenden van een zaak. In het bijzonder blijft mij een kort geding zitting bij. Omdat deze zitting binnen enkele dagen plaatsvond moest ik een aantal opdrachten in korte tijd doen. Het leuke daarvan was dat ik tijdens de zitting goed begreep waar de zaak over ging en dat de dingen die ik had uitgezocht daadwerkelijk werden besproken.

Daarnaast worden er bij act FORT leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er elke week een bootcamp in het Vondelpark, wordt er wekelijks geborreld en is er elke maand een studentenactiviteit.

Bij act FORT krijg je een goed overzicht van de praktijk, leer je veel eigenschappen die onbelicht blijven in de studie en is het goed toeven aan het Vondelpark met een gezellige groep mensen!

Kortom: het is de moeite waard!

Frank Barneveld