Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Gabrielle Seedorf

Gabrielle Seedorf

Student-stagiair van 3 februari t/m 31 maart 2020

Bij FORT werken geen doorsnee advocaten en dat merk je aan alles.

In de maanden februari en maart 2020 liep ik een kantoorbrede stage bij FORT.

Als ik terugkijk naar deze afgelopen twee maanden kan ik zeggen dat ik erg veel heb geleerd. Ik heb niet alleen veel geleerd van de verschillende zaken maar ook van de advocatuur zelf. Bij FORT werken geen doorsnee advocaten en dat merk je aan alles.

Mijn werkzaamheden bestonden uit het verrichten van jurisprudentie- en literatuuronderzoek en het schrijven van memo’s. Soms kwamen er hele concrete vragen aan bod, maar vaak ook vragen waarbij het echt aankomt op je juridische creativiteit en dat is uitdagend. Ik kon één keer mee naar een kortgeding in Haarlem met mijn stagebegeleider. Het was mooi om te zien hoe hij -zeer oprecht- met zijn cliënt omging. Hij wilde de zaak graag winnen maar stond er vooral om het probleem  op te lossen.

Ik heb ervaren dat ik echt onderdeel was van het team. Dit heb ik gemerkt van de lunch tot aan de jurisprudentiebesprekingen. Men neemt je serieus en er wordt echt naar je geluisterd. Er hangt een hele fijne informele sfeer waarbij je zonder enige drempel bij een advocaat binnen kan stappen voor een vraag.

Een studentstage bij FORT is zeker aan te raden als je wilt weten hoe het is om advocaat te zijn. Je leert ontzettend veel van mensen die weten waar ze het over hebben.

FORT bedankt voor deze leerzame periode.

Gabrielle Seedorf