Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Genevieve Mamakie

Geneviève Mamakie

Student-stagiair van 1 maart t/m 30 april 2019

Stage bij FORT is erg leerzaam en bovendien kantoorbreed, waardoor je kennis kan maken met verschillende rechtsgebieden.

Nadat ik de master Privaatrecht aan de Rijksuniversiteit van Groningen in januari 2019 had afgerond, heb ik in de maanden maart en april met veel plezier stage gelopen bij FORT. Dit was voor mij de eerste kennismaking met de Nederlandse advocatuur, omdat ik tijdens mijn bachelor stage had gelopen bij een Engels advocatenkantoor in Londen. Stage bij FORT is erg leerzaam en bovendien kantoorbreed, waardoor je kennis kan maken met verschillende rechtsgebieden.

De eerste dag vond ik best spannend. Ik was benieuwd of de advocatuur wel bij mij zou passen. Gelukkig heerst er op kantoor een aangename informele sfeer en voelde ik me al gauw onderdeel van het team. De advocaten, de receptie en het secretariaat zijn allemaal erg sympathiek, toegankelijk en vakkundig. Doordat je bijna elke dag als student-stagiaire de mogelijkheid hebt om van plek te wisselen, krijg je voldoende gelegenheid om de advocaten te leren kennen en vragen te stellen over hun vak.

Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het verrichten van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het schrijven van memo’s. De opdrachtgevende advocaat kwam vaak persoonlijk langs om een toelichting te geven op de rechtsvraag. Deze wijze van communicatie vond ik erg plezierig en zorgde ervoor dat je bij nadere vragen niet hoefde te schromen de advocaat te bellen of langs zijn/haar kamer te lopen.

De opdrachten waren  divers en varieerden van insolventierecht tot arbeidsrecht in een internationaal privaatrechtelijke sfeer. Daarnaast woon je als student-stagiaire vier maal per week het overleg bij van verschillende secties en moet je in de tweede maand zelf een artikel of een uitspraak voorbereiden en voordragen. Ik had daarnaast het geluk dat ik drie keer een zitting heb mogen bijwonen en daardoor een kijkje achter de schermen heb kunnen nemen. De wijze waarop FORT het totale stagepakket heeft vormgegeven, verdient zeker mijn complimenten. Door deze stage heb ik de verschillende facetten van de advocatuur op een hoog niveau leren kennen en heb ik zowel mijn communicatieve vaardigheden als mijn schrijfvaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Ik zou zowel studenten als pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een kantoorbrede stage bij een middelgroot kantoor aanraden bij FORT te solliciteren! Het was een bijzondere leerzame ervaring en ik wil FORT hiervoor bedanken. Mede door de opgedane praktijkervaring ambieer ik een functie in de advocatuur.

Mirjam Davelaar en Duco van Dongen enorm bedankt voor de fijne begeleiding.

Geneviève Mamakie