Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Ginger van Breukelen

Ginger van Breukelen

Student-stagiair van 30 april t/m 30 juni 2018

In acht weken biedt FORT je de kans om van dichtbij kennis te maken met verschillende advocaten en rechtsgebieden.

Tussen mijn bachelor en mijn master heb ik op een leuke en interessante manier kennisgemaakt met de advocatuur door stage te lopen bij FORT Advocaten. De twee maanden vlogen voorbij, wat altijd een goed teken is. In acht weken biedt FORT je de kans om van dichtbij kennis te maken met verschillende advocaten en rechtsgebieden. Zo wissel je binnen het kantoor vaak van plek, waardoor je altijd met iemand anders een kamer deelt en veel mensen leert kennen. Verder is de stage bij FORT kantoorbreed, wat inhoudt dat iedereen je weet te vinden voor uiteenlopende opdrachten. Dit zorgt ervoor dat de dagen ontzettend afwisselend zijn. Tijdens mijn stage schreef ik (onder andere) memo’s na jurisprudentie- en literatuuronderzoek, maar soms ook naar aanleiding van stukken uit een zaak. Ook ben ik gedurende mijn stage vier keer mee geweest naar een zitting, soms ook naar zittingen waar ik – in het klein – bij betrokken was geweest door er een memo over te schrijven. Dit maakte het extra leuk en leerzaam.

Naast het feit dat de stage dus erg juridisch inhoudelijk is, is het vooral ook erg gezellig. FORT is een toegankelijk kantoor, als student-stagiair word je overal bij betrokken en iedereen staat altijd open voor vragen. Elke dag wordt er  samen geluncht en vaak ook nog een rondje gelopen door het Vondelpark. Op vrijdag wordt de week goed afgesloten; ofwel in de kantoorbar, ofwel in de tuin op zomerse dagen. Kortom, iedereen die naast zijn studie op een leuke manier praktische ervaring wil opdoen in de advocatuur, zou ik een stage bij FORT van harte aanraden!

Aan het hele team van FORT: ontzettend bedankt voor de afgelopen twee maanden en wie weet tot ziens!

Ginger van Breukelen