Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Hannah van Dijk

Hannah van Dijk

Student-stagiair van 9 juni t/m 9 augustus 2019

Er hangt een hele fijne, open en gezellige sfeer bij FORT.

Ter aanvulling op mijn rechtenstudie, heb ik ervoor gekozen om tussen mijn bachelor en master stage te lopen in de advocatuur om zo meer praktijkervaring op te doen. Hierbij heb ik met veel plezier in de maanden juni en juli stage gelopen bij FORT. Wat zijn deze twee stagemaanden voorbij gevlogen!

Omdat het een kantoorbrede stage is, krijg je verschillende opdrachten en leer je ontzettend veel in een korte periode. Mijn werkzaamheden waren o.a. jurisprudentieonderzoeken verrichten, memo’s schrijven en processtukken beoordelen. Daarnaast was ik aanwezig bij de wekelijkse jurisprudentiebesprekingen van alle secties, ging ik mee naar zittingen en mocht ik besprekingen met cliënten bijwonen. Als student-stagiair wordt er van je gevraagd om actief mee te denken bij juridische vraagstukken en om ook zelf een oordeel te geven. Daarnaast nemen de advocaten en medewerkers graag de tijd om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Er hangt een hele fijne, open en gezellige sfeer bij FORT, waardoor ik snel mijn draai op het kantoor vond.

Bij elk sectie heb ik opdrachten gemaakt, waardoor ik de werkzaamheden van een advocaat bij veel verschillende rechtsgebieden kon ervaren. Ik ben tijdens de stage verrast over hoe breed mijn interesse binnen het recht daadwerkelijk is, omdat ik met rechtsgebieden in aanraking ben gekomen die niet, of heel weinig, tijdens de studie aan bod zijn geweest. Daarnaast is er ook genoeg tijd om te ontspannen en elkaar beter te leren kennen. Zo wordt er elke dag samen gezellig geluncht, wordt er (bijna) elke dag wel een rondje door het mooie Vondelpark gewandeld en is er op de vrijdagmiddag een borrel. Hiermee leer je het kantoor van alle kanten kennen.

Een student-stage bij FORT raad ik dan ook iedere rechtenstudent aan die zich graag breed wil oriënteren en een echt kijkje wil nemen in de dagelijkse praktijk van een middelgroot advocatenkantoor!

 

Hannah van Dijk