Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Ismail Sadek

Ismail Sadek

Student-stagiair van 3 april t/m 31 mei 2023

“Het leukste vond ik de opdrachten waarbij ik ‘in het diepe’ werd gegooid en zelf op zoek moest gaan naar een oplossing of juridische grondslag.”

Ik heb in de maanden april en mei stage gelopen bij act FORT. In deze periode heb ik een goed beeld gekregen van hoe het er in de praktijk aan toe gaat.
Aangezien act FORT op verschillende rechtsgebieden actief is en je als stagiair kantoorbreed wordt ingezet, maak je kennis met al deze rechtsgebieden.

Act Fort Advocaten is een middelgroot kantoor waar op een hoog niveau aan interessante zaken wordt gewerkt. Ondanks het feit dat er grote zaken worden behandeld, heerst er toch een gemoedelijke en laagdrempelige sfeer. De advocaten proberen je echt te betrekken bij de dossiers. Als je goed werk levert, dan worden je stukken ook daadwerkelijk in de praktijk gebruikt. Ook wordt er waarde gehecht aan jouw kijk op de zaken. Als je vragen hebt, kan je gewoon bij een van de advocaten naar binnen lopen.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het schrijven van memo’s, waarbij de opdrachten die je krijgt kunnen verschillen. Het leukste vond ik de opdrachten waarbij ik ‘in het diepe’ werd gegooid en zelf op zoek moest gaan naar een oplossing of juridische grondslag.
Daarnaast heb ik ook een aantal zittingen bijgewoond. Hierdoor is mijn enthousiasme voor de advocatuur gegroeid.

Verder is er ook tijd voor ontspanning. Zo wordt er elke dag samen geluncht en gewandeld in het Vondelpark. Ook is er elke week een bootcamp en wordt de werkweek afgesloten met een borrel.

Al met al was het een geslaagde periode en kan ik het iedereen aanbevelen om hier stage te lopen. Ik wil graag iedereen bij act FORT bedanken voor deze leuke en leerzame periode.

Ismail Sadek