Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Jennifer Lustig

Jennifer Lustig

Student-stagiair van 2 september t/m 31 oktober 2018

Een stage bij FORT als middelgroot kantoor sprak me vooral aan vanwege het kantoorbrede aspect.

Na mijn bachelor was ik in de maanden september en oktober 2018 welkom als student-stagiaire bij FORT. Ik heb op dit moment een tussenjaar waarin ik verschillende stages ga lopen, hierna nog bij een klein kantoor en een wat groter kantoor. Een stage bij FORT als middelgroot kantoor sprak me vooral aan vanwege het kantoorbrede aspect. Omdat ik nog niet wist welke master ik wilde gaan doen, vond ik het fijn om nog niet te hoeven kiezen voor een specifieke sectie. De stage bij FORT was voor mij de eerste echte kennismaking met de advocatuur, en het is me zeer goed bevallen!

Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het schrijven van memo’s, literatuur- en jurisprudentieonderzoek en bijdragen aan processtukken. Omdat ik graag de praktijk van zoveel mogelijk rechtsgebieden wilde zien, werd ik veelvuldig ingezet door de verschillende secties, waardoor ik veel leuke en uiteenlopende opdrachten heb kunnen doen. Verder was ik aanwezig bij de wekelijkse jurisprudentie-overleggen, en mocht ik bij verschillende lezingen zijn; over arbeidsrecht en aansprakelijkheidsrecht.

.

Ook heb ik het geluk gehad een aantal keer mee te mogen naar een rechtszitting, waarbij ik meestal van tevoren al aan die zaak had meegeholpen. Het is dan extra leuk om te zien hoe de rechter dit oppakt, en om kennis te kunnen maken met de cliënt. Verder was ik welkom in oktober bij het jaarlijkse FORT relatie-evenement in Vondel CS, wat ook super goed georganiseerd was. Lekker eten en drinken, en veel cliënten. Ook leuk om dat een keer mee te maken.

Ik vond het fijn dat ik vanaf de eerste dag echt serieus werd genomen, en er ook om je mening werd gevraagd. Je wordt bijvoorbeeld ook betrokken in de strategie van een zaak, en of een bepaald argument wel of niet kan worden aangevoerd. De opdrachten werden altijd duidelijk uitgelegd, en als er vragen waren kon je altijd terecht bij de advocaten. Ik heb vooral geleerd hoe je moet plannen, en hoe je een gestructureerd en duidelijk stuk kunt schrijven. Iedereen op kantoor werkt hard, maar er heerst een gezellige sfeer. De dagelijkse gezamenlijke lunch en het rondje in het Vondelpark waren ook echt van toegevoegde waarde. De twee maanden zijn voorbij gevlogen. Een stage bij FORT kan ik dus zeker bij iedereen aanraden!

Ik wil iedereen bij FORT bedanken voor de fijne tijd die ik heb gehad, en wellicht tot ziens!

Jennifer Lustig