Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Jessica den Hertog

Jessica den Hertog

Student-stagiair van 1 november t/m 31 december 2022

“Ik mocht bij een faillissement vragen aan de accountant stellen over punten waar ik tegenaan liep in mijn onderzoek.

Na het afronden van mijn master wilde ik graag stage lopen om te onderzoeken of de advocatuur iets voor mij is. Ik heb voor een stage bij act Fort Advocaten gekozen omdat ik nog tussen verschillende rechtsgebieden twijfelde en je bij act FORTeen kantoorbrede stage loopt. Zo krijg je opdrachten binnen van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, insolventierecht en vastgoedrecht. Hierdoor kon ik goed merken van welke opdrachten ik enthousiast word en wat ik dus leuk vind.

Vanaf dag één wisten de advocaten mij te vinden en kreeg ik uiteenlopende opdrachten, van het helpen bij een due dilligence, memo’s en brieven schrijven, literatuur- en jurisprudentieonderzoek tot het opstellen van een dagvaarding. Ook ben ik mee geweest naar meerdere zittingen bij rechtbanken door het land en naar het Hof in Amsterdam. Dit was erg leerzaam, omdat iedere advocaat zich anders voorbereidt en anders pleit; het cliëntcontact is waardevol om mee te maken. Ook zie je tijdens zittingen dat de jurisprudentie die je hebt opgezocht of de memo die je hebt geschreven daadwerkelijk wordt gebruikt. Verder ben ik naar het kantoor van een failliet geweest om daar  administratie op te halen en de boedel te laten taxeren en mocht ik bij een ander faillissement vragen aan de accountant stellen over punten waar ik tegenaan liep in mijn onderzoek.

Tot slot was ik bij de wekelijkse jurisprudentie overleggen aanwezig en heb ik tijdens de overleggen meerdere presentaties gegeven.

Tijdens mijn stage heb ik goed kunnen ervaren hoe een week van een advocaat eruit ziet, welke verschillende werkzaamheden er zijn en hoe de sfeer is op kantoor. Iedereen loopt makkelijk bij elkaar naar binnen, er zijn veel gezellige onderonsjes, er is elke dag een gezamenlijke lunch en een wandeling door het Vondelpark en ook het WK werd op kantoor gekeken. Er wordt hard gewerkt bij act FORT, maar daar tegenover staat ook veel gezelligheid.

Door deze stage ben ik erg enthousiast geworden over de advocatuur. Ik wil iedereen bedanken voor deze leuke tijd, de gezellige gesprekken, de goede werksfeer, de leerzame momenten, de professionele en opbouwende feedback en het eerlijke inkijkje in het dagelijkse leven van een advocaat. Wie weet tot ziens!

Jessica den Hertog